druiven verstikking bij je kind
Blogs,  Mama

Zo voorkom je verstikking bij je kind

Je moet er niet aan denken dat je ermee te maken krijgt. Toch kunnen de, op het eerste oog onschuldige voedingswaren, leiden tot een verstikking bij je kind. Lees hoe je met een paar simpele stappen het het risico op verstikking kunt voorkomen. 

Lees ook: Leer je kind al vroeg wat het in noodgevallen moet doen

Het zijn eigenlijk vaak de zachte voedingsproducten die riskant kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan: druiven, tomaatjes, popcorn, knakworstjes, zachte snoepjes etc.  Ze zijn gevaarlijk omdat deze producten makkelijk kunnen vervormen. De luchtpijp raakt dan volledig geblokkeerd, waardoor het kind geen zuurstof meer kan krijgen.

Lees ook: Onderzoek: Steeds meer jonge kinderen lopen brandwonden op

Dit kun je doen om verstikking bij je kind te voorkomen

Het beste wat je kunt doen is de tomaatjes, knakworsten en druiven altijd in de lengte te snijden en het liefst nog in vieren. Het heeft weinig nut om de voedingsproducten in de breedte te snijden. Het voedsel kan hierdoor makkelijk vast komen te zitten, omdat het dezelfde breedte heeft als de luchtpijp van het kind.

Je hoopt natuurlijk nooit dat je een verstikking bij je kind mee zal maken. Maar weet jij wat je in dit geval zou moeten doen? Is je antwoord ‘nee’? Een cursus EHBO zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Veel zorgverzekeraars bieden EHBO cursussen gratis aan.

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge