21

Zelf hummus maken | Gezond en Vegan

Hummus is een dip dat gemaakt is van kikkererwten. Het is een echt zuidelijk gerecht, die je kunt gebruiken als onderdeel van een pitabroodje of Turks brood. In de eerste instantie ben ik nooit echt dol geweest op hummus. Ik heb het altijd een raar smeerseltje gevonden. Als ik het had gegeten stonk ik de hele dag naar knoflook. Toch ben ik het blijven proberen. Na veel pogingen ben ik hummus lekker gaan vinden. En nu behoort dit smeerseltjes tot één van mijn favoriete tussendoortjes op een cracker. Wil je zelf hummus maken? Ik dit artikel deel ik het recept.

 

Tahin zelf hummus maken

Zelf hummus maken:

Wat heb je nodig

 • 200 gram kikkererwten
 • 2 el Tahini (sesam pasta)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl paprika poeder (wil je een pittige variant? Gebruik dan in plaats van paprika poeder Chili poeder)
 • Citroen sap van een halve citroen
 • 1 tl komijnpoeder
 • Peper en zout
 • 3 el olijfolie

Hoe maak je het klaar

 1. Doe de kikkererwten in een kom.
 2. Snij de knoflook in kleine stukjes en doe deze in de kom er bij.
 3. Voeg de paprika poeder/ Chilipoeder, peper en zout en komijnpoeder ook toe.
 4. Tot slot mag de citroen sap en olijfolie er bij
 5. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer totdat het een gladde massa wordt.

 

Comments 21

 1. Wat een fijn recept, ik ga binnenkort ook eens hummus proberen (ben nooit zo fan van de kant en klare maar misschien wel als ik het zelf maak)..

  1. Post
   Author
 2. In mijn dagen dat ik een vegan challenge deed, heb ik erg veel hummus gegeten. Zoveel dat ik het nu niet meer lekker vind, haha. Maar ik weet zeker dat je veel mensen blij maakt met dit recept.

  1. Post
   Author
 3. Oh wat ben ik blij dat je dit recept deelt met ons!! Ik heb afgelopen zomer humus gegeten op een feestje en deze was zelfgemaakt. Ik was er verzot op en dus kocht ik het erna in de winkel. Je raad het al: niet te eten.. Deze ga ik nu snel maken. Jippie!!! ??

  1. Post
   Author
 4. Dat klinkt echt super lekker! Het visuele aspect van Hummus vind ik wel altijd wat minder. Doet me denken aan de uitkomsten van een lange nacht stappen… If you know what I mean…

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Lekker is dat he! Van zelf gemaakte Hummus word je op een bepaalde manier veel blijer van. Komt misschien omdat het zelf gemaakt is en dat je daar moeite voor gedaan hebt

  1. Post
   Author
 5. Oh ik vind pittige humus echt super lekker! Ik had ooit een keer een potje gekocht en ik kan het nu nergens meer vinden in de winkel. Misschien dat ik me er binnenkort eens aan waag om het zelf te maken!

  1. Post
   Author

   Ja, pittige Hummus is echt heel lekker. Balen, dan heb je net je potje Hummus gevonden en dan kun je hem nergens meer vinden.

 6. Ahh ik wilde dat ik dit kon proeven! Ik mag geen olie en dus is hummus nooit een optie voor mij. 🙁 Het lijkt mij wel ontzettend lekker!

  1. Post
   Author
 7. Ik denk elke keer weer dat ik het lekker ga vinden. En dan eet ik het, en dan denk ik… Nee. Maar dat is dan wel kant en klare. Ik ga deze echt een keer proberen, vers is altijd veel lekkerder. Misschien lust ik het dan wel 😉

  1. Post
   Author

   Nou geloof me, maar ik had dus precies het zelfde. Vreselijk vond ik het! Het idee dat ik de hele dag met een knoflooksmaak in m’n mond liep haha. Maar op een dag denk ik dat het je gaat smaken…..hoop ik 😉 Succes! xx

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge