hartige proeverij, kookkunsten

Zelf hummus maken | Gezond en Vegan

Hummus is een dip dat gemaakt is van kikkererwten. Het is een echt zuidelijk gerecht, die je kunt gebruiken als onderdeel van een pitabroodje of Turks brood. In de eerste instantie ben ik nooit echt dol geweest op hummus. Ik heb het altijd een raar smeerseltje gevonden. Als ik het had gegeten stonk ik de hele dag naar knoflook. Toch ben ik het blijven proberen. Na veel pogingen ben ik hummus lekker gaan vinden. En nu behoort dit smeerseltjes tot één van mijn favoriete tussendoortjes op een cracker. Wil je zelf hummus maken? Ik dit artikel deel ik het recept.

 

Tahin zelf hummus maken

Zelf hummus maken:

Wat heb je nodig

 • 200 gram kikkererwten
 • 2 el Tahini (sesam pasta)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl paprika poeder (wil je een pittige variant? Gebruik dan in plaats van paprika poeder Chili poeder)
 • Citroen sap van een halve citroen
 • 1 tl komijnpoeder
 • Peper en zout
 • 3 el olijfolie

Hoe maak je het klaar

 1. Doe de kikkererwten in een kom.
 2. Snij de knoflook in kleine stukjes en doe deze in de kom er bij.
 3. Voeg de paprika poeder/ Chilipoeder, peper en zout en komijnpoeder ook toe.
 4. Tot slot mag de citroen sap en olijfolie er bij
 5. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer totdat het een gladde massa wordt.

 

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

21 thoughts on “Zelf hummus maken | Gezond en Vegan

 1. In mijn dagen dat ik een vegan challenge deed, heb ik erg veel hummus gegeten. Zoveel dat ik het nu niet meer lekker vind, haha. Maar ik weet zeker dat je veel mensen blij maakt met dit recept.

 2. Oh wat ben ik blij dat je dit recept deelt met ons!! Ik heb afgelopen zomer humus gegeten op een feestje en deze was zelfgemaakt. Ik was er verzot op en dus kocht ik het erna in de winkel. Je raad het al: niet te eten.. Deze ga ik nu snel maken. Jippie!!! ??

  1. Lekker is dat he! Van zelf gemaakte Hummus word je op een bepaalde manier veel blijer van. Komt misschien omdat het zelf gemaakt is en dat je daar moeite voor gedaan hebt

 3. Ik denk elke keer weer dat ik het lekker ga vinden. En dan eet ik het, en dan denk ik… Nee. Maar dat is dan wel kant en klare. Ik ga deze echt een keer proberen, vers is altijd veel lekkerder. Misschien lust ik het dan wel 😉

  1. Nou geloof me, maar ik had dus precies het zelfde. Vreselijk vond ik het! Het idee dat ik de hele dag met een knoflooksmaak in m’n mond liep haha. Maar op een dag denk ik dat het je gaat smaken…..hoop ik 😉 Succes! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge