winterse stamppotten gezin
Kidsproof recepten

7 x winterse stamppotten voor het hele gezin

Er is niets lekkerders dan in de winter een stamppot op tafel te zetten. Eentje waarbij de kinderen hun vingers aflikken. Voor deze gure dagen heb ik 7 winterse stamppotten voor jullie als gezin klaar staan. Op twee stamppotten na heb ik ze allemaal gegeten. Ze zijn bij deze goed uit de test gekomen. Ik weet zeker dat er wat lekkers voor jullie tussen zit. Als je op de foto’s klikt kom je op de website met het bijhorend recept van de stamppot. 

 

1. Stamppot op zijn Oosters

Kijk deze stamppot eens! Sabine van Oh my Foodness is een ster in het maken van stamppotten. Ze heeft er een tal gemaakt maar deze winterse stamppot blijft mijn favoriet.

 

http://www.ohmyfoodness.nl/recipe/paksoi-bosui-stamppot-met-oosterse-varkenslapjes

 

2. Stamppot met spitskool en oude kaas

Pauline heeft deze stamppot met spitskool en oude kaas gemaakt. Heel lekker met de combinatie van kaas, knoflook en aardappel. Mocht je meer heerlijke recepten zoeken? Probeer dan eens de Librije’s ballen op de website van Pauline. Daar lik jij je vingers bij af!

 

https://uitpaulineskeuken.nl/2018/11/recept-spitskoolstamppot.html

 

3. Spruitjes eten wordt een feest

Lusten jouw kinderen geen spruitjes? Vanaf nu wel! Ten eerste kun je de groenten heel makkelijk prakken waardoor je ze niet meer ziet. En door de heerlijke kruiden die Simone in het stamppotje gebruikt proef je de spruitjes al helemaal niet. Naast winterse stamppotten maakt Simone op haar website Simone’s Kitchen nog meer heerlijke gerechten voor het hele gezin.

 

Dudefood dinsdag : Stoere stamppot van spruitjes

 

4. Indische stamppot festijn met ballen

Nog zo’n pareltje van een stamppot. Je hebt wel wat ingrediënten nodig maar dan heb je ook wat. De Indische ballen zijn echt heel smaakvol. En de jus maakt het stamppotje compleet. Meer recepten vind je op de website van Francesca kookt.

 

https://www.francescakookt.nl/andijviestamppot-met-indische-gehaktballen/

 

5. Zuurkool stamppot

Dit is een van makkelijkste gerechten om te maken wat betreft stamppotten. Maar zeker niet de minste. Doordat er appel aan het gerecht is toegevoegd creëer je de smaak van zoet-zuur. Super lekker in combinatie met de zouten worst.

 

https://www.leukerecepten.nl/recepten/zuurkool/

 

6. Stamppot met een paars kleurtje

Nog zo’n simpel stamppot gerecht maar o zo lekker. Ik heb dit stamppotje niet nog gegeten maar hij lijkt me erg lekker doordat er verschillende soorten kruiden in zitten, zoals kaneel, laurierblad en kruidnagel.

 

Rode kool stamppot

 

7. Pittig stamppotje

Yes, hier hebben we weer een overheerlijke stamppot van Sabine. De mosterd in combinatie met de kaas en aardappelen is echt heel lekker.

 

http://www.ohmyfoodness.nl/recipe/preistamppot-met-pittige-mosterd-en-oude-kaas

 

 

Image by rawpixel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *