Blog, What happened in...

What happened in July

In dit artikel blik ik elke laatste dag van de maand terug op de afgelopen maand. Het was een maand van hard werken maar vooral ook hard genieten. Zo kwam onder andere Mama Praatjes online en mocht ik mijn diploma ophalen. Ik neem je mee in het maandoverzicht van juli. Lees maar mee!

 

Mama Praatjes online

Dit is je waarschijnlijk niet ontgaan. Op maandag 3 juli schoot ik Mama Praatjes de lucht in, yesss! Ik vond het spannend, niet normaal. Op de een of andere manier voelde ik een soort druk.
Als blogger vraag je je toch altijd af hoe mensen gaan reageren op de artikelen die je publiceert. Gelukkig is me alles meegevallen. Ik heb op mijn blog zulke lieve en leuke reacties gekregen.
Het voelde als een soort opluchting. Ik ben heel blij met jou als lezer. Dat motiveert mij enorm, dank hiervoor.

Geslaagd!

Op 26 juni had ik de verdediging van mijn scriptie. Ik was rete zenuwachtig. Na een uur kwam dan het verlossende woord. Ik was geslaagd! Na 4 jaar zwoegen met zweet én een hoop tranen was ik dan eindelijk klaar met mijn studie pedagogiek. Op 6 juli mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Mijn ouders, vriend en vriendin gingen mee naar mijn diplomering. Als afsluiter zijn we gezellig uit eten geweest en dronken we een drankje met vrienden die uitgenodigd waren.

 

 

 

 

Netflix abonnement

Ik heb altijd gezegd: “wanneer ik klaar ben met mijn studie, neem ik een abonnement op Netflix”. Zo gezegd, zo gedaan. Ik weet niet hoe het bij jou zat, toen je nog studeerde? Tijdens mijn studie had ik echt geen tijd gehad om Netflix te kijken. Ik voelde me soms al schuldig als een vrijetijdsboek aan het lezen was in plaats van een schoolboek, laat staan series kijken op Netflix. Ik moet zeggen dat ik het wel leuk vind om series te kijken, maar op nu te zeggen dat ik niet meer zonder Netflix kan  (zoals sommigen). Ik ben gewoon geen tv mens. Het liefst besteed ik mijn tijd aan andere dingen zoals: freubelen, bloggen en lezen.

Geluksmomentje

Geluksmomentjes zijn altijd leuk. Vorige week had ik zo’n  geluksmomentje in het bijzonder. Vorige week maandag ben ik met het openbaar vervoer naar mijn werk gegaan. Het regende enorm had. Helaas had ik mij er niet op voorbereid. De laatste halte van de bus was Kralingse zoom. Dit is een overdekte verzamelplaats voor alle bussen. Samen met de andere passagiers stapte ik uit de bus. Iedereen ging daarna zijn eigen weg. Behalve ik, want ik moest nog 10 minuten door de stromende regen lopen voordat ik op mijn werk aan zou komen. Ik stond al geruime tijd onder een afdakje te wachten, in de hoop dat het zou stoppen met regenen. Maar het stopte maar niet. Van de verte zag ik een vrouw mijn kant op komen lopen. Ze had een paraplu in haar hand. Ze stopte voor mij en overhandigde mij haar paraplu. Ze zei:

“Meis, alstublieft! Waarschijnlijk moet jij naar je werk en sta je te wachten totdat het ophoudt met regenen. Ik heb de paraplu ook maar gevonden. Aangezien ik droog ben overgekomen, mag jij hem hebben”.

 

Zonder iets te zeggen, nam ik de paraplu van de vrouw over en lachte naar haar. Ze liep verder. Ik riep haar nog na: “Wat een lief gebaar, dank u wel mevrouw, mijn dag kan niet meer stuk!”
Vrolijk liep ik met mijn gekregen paraplu naar mijn werk. De plu ligt inmiddels op mijn werk, met een kaartje erbij : “Gebruik mij gratis als het regent”.

 

 

Foto’s maken in de dierentuin

Sinds ik mijn nieuwe camera  heb gekocht, heb ik eerlijk gezegd nog geen tijd gehad om deze camera te ontdekken. Er zitten bijvoorbeeld standen op zoals ISO, diafragma en sluitertijd.
Geen idee wat ik hier mee moest. Daarom heb ik op internet naar informatie gezocht. Inmiddels weet ik een beetje wat deze standen betekenen en welk doel ze hebben.

Ik vond de dierentuin dan ook de uitgelezen kans om wat foto’s te schieten en te oefenen met de verschillende standen. Ik snap er nog niet veel van en ben tot de conclusie gekomen dat ik een hoop te leren heb. Om je een kleine impressie te geven heb ik wat foto’s op een rijtje gezet die ik heb gemaakt.

 

 

 

Best gelezen artikelen in juli

Dit waren mijn beste gelezen artikelen in de maand juli. Heb je ze gemist? Hieronder kun je ze lezen.

48 zomerse activiteiten voor binnen en buiten

I am back! | Update: afgestudeerd, vrijheid en bloggen

Even voorstellen! | Het gezicht achter Mama praatjes

Je baby zelf leren eten met de Rapley methode

De seksuele ontwikkeling van een puber | Hoe zit dat nou en hoe ga je ermee om?

 

 

Groetjes Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

16 thoughts on “What happened in July

 1. Wauw, wat een mooi verhaal van die paraplu! Dat is nog eens een lief gebaar! En je hebt twee mooie mijlpalen om op terug te blikken: de lancering van je blog én je diploma. Wat leuk dat je jezelf als cadeau voor je slagen een Netflix-abonnement hebt gegeven. Groot gelijk heb je dat je nu wel wat meer tijd neemt om series te kijken! Enne, die instellingen op de camera zijn inderdaad een kwestie van veel oefenen en ontdekken. Ik heb ook nog steeds zoveel te ontdekken op mijn camera, maar vind het heerlijk om steeds een beetje meer te leren over fotograferen.

 2. Mooi verhaal van die mevrouw en de paraplu! En leuk ook dat jij dat kaartje erbij hebt gedaan en op je werk hebt neergelegd. Mooie foto’s heb je gemaakt in de dierentuin.
  Is inderdaad even wennen zo’n camera, had ik ook. Ik heb hem bij de Mediamarkt gekocht en kon daar voor 25 een cursus volgen in de avond. Was heel handig want je leert dan net even meer.
  Liefs,

  Iris

 3. Wat een heerlijke maand! Zo lief ook van de paraplu, zo horen mensen met elkaar om te gaan. Fantastisch! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Ik moet ook echt eens gaan oefenen maat het ontbreekt mij gewoon echt aan tijd. Ik wil gewoon teveel haha

 4. Wat een ontzettend leuk gebaar van de paraplu! Heerlijk dat er nog zulke mensen zijn als die mevrouw 🙂 – Van harte gefeliciflapstaart met je scriptie! Supergoed! Ook leuk om even met de camera te ontdekken, daar is de dierentuin wel zeker een perfecte plek voor!

 5. Wat een heerlijke blog heb je toch, je bent pas een maand bezig schrijf je. Het is of je dit al jaren doet, zo fijn leest het weg. Prachtig gebaar van die mevrouw, ze bestaan nog… attente mensen, je komt niet veel meer tegen. En uiteraard van harte gefeliciteerd met het behalen van je studie! De foto’s die je schoot met de camera zijn erg mooi. Ik moet bekennen: ik kan niet goed overweg met camera’s.

  1. Wat een super lief berichtje Roelina. Ik had hiervoor een andere website maar ben gestopt omdat ik hier geen voldoening meer van kreeg. Dis op zich ga ik al langer mee in het blogwereldje. Ik heb veel van de artikelen ook meegenomen naar deze blog. Ja lief he van dat vrouwtje. Die mensen bestaan nog, gelukkig wel. Dank je wel voor je felicitatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge