weetjes oktoberbaby's
baby,  Blogs

6 leuke weetjes over oktoberbaby’s

Oktober is de maand van knisperend vuur in de openhaard, pompoenen en Halloween. Is jouw kindje geboren in de maand oktober?  Of ben je deze maand uitgerekend? Dan wil je deze 6 leuke weetjes over oktoberbaby’s vast weten.

 

Lees ook: 6 opmerkelijke weetjes over tweelingen

 

1. Oktoberbaby’s zijn sportiever

Ja, je leest het goed. Kinderen die in oktober zijn geboren, zijn lichamelijk fitter en atletischer dan degenen die in andere maanden geboren zijn. Dit blijkt uit onderzoek.

2. De kans dat baby’s op 30 oktober geboren worden is klein

Uit cijfers blijkt dat de kans heel klein is dat baby’s op 30 oktober geboren worden. Op deze datum wordt namelijk Halloween gevierd. Wetenschappers veronderstellen dat iets de vrouwen weerhoudt om op deze datum te bevallen.  Leuk feitje: Valentijnsdag heeft een stijging van de geboortecijfers.

 3. Jouw baby is een geboren leider

Wist je dat in de maand oktober veel Amerikaanse presidenten geboren zijn? John Adams, Franklin Roosevelt en Jimmy Carter zijn er een van. Grote kans dat jouw oktoberbaby wat leiderschaps-skills in zijn bloed heeft zitten 😉

4. Oktoberbaby’s hebben minder kans op hart- en vaatziekten

Volgens een studie van Columbia University Medical Center hebben mensen die in september, oktober en november zijn geboren minder kans op hart- en vaatziekten. Dit leidt ons naar het volgende punt ….

5. Ze zullen waarschijnlijk de 100 jaar halen

Onderzoek van de University of Chicago wees uit dat degenen die in de herfstmaanden geboren zijn, meer kans hebben om tot de leeftijd van 100 te leven. Een mogelijke verklaring is omdat pasgeborene niet vroeg in hun leven worden blootgesteld aan seizoensgebonden infecties

6. Hun geboortebloem is de Calendula

Deze planten staan ​​vaak bekend als goudsbloemen en kunnen bijna een meter lang
worden.  Ze worden gewaardeerd om hun helende eigenschappen. Je kunt de bloemhoofd bijvoorbeeld
gebruiken om wonden, brandwonden, zweren en zelfs insectenbeten te kalmeren.

Bron: RedBookMag

Photo by Omar Lopez on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge