weerstand kind verhogen
Blogs Opvoeden

Dit helpt de weerstand van je kind en jezelf te verhogen

Tijdens de wintermaanden wordt ons immuunsysteem op de proef gesteld. Kinderen worden vaker ziek dan volwassenen. Dit komt omdat zij op hun jonge leeftijd minder vaak met virussen in aanraking zijn gekomen dan wij volwassenen. Dit maakt hen dus vatbaarder voor snotneuzen en alle andere verkoudheidsperikelen. Gelukkig zijn er een tal van praktische tips die de weerstand bij jouw kind en jezelf kunnen verhogen.  

 

Lees ook: De leukste speeltuinen voor kinderen in Rotterdam

 

Zo kun je de weerstand bij je kind en jezelf verhogen

1. Ga naar buiten voor wat frisse lucht

Buiten lopen, fietsen of rennen doet echt wonderen voor je immuunsysteem. Een half uur per dag buiten zijn is al voldoende.

2. Zorg voor rust

Hoe druk je ook bent. Zorg voor rust, zeker met deze koude wintermaanden. Probeer je kind op vaste tijden naar bed te doen. Een goede nachtrust is erg belangrijk. Vergeet jezelf vooral ook niet. Plof op de bank met een boek of Netflix. Die was of strijk kan morgen ook prima.

 

Lees ook: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

 

3. Weg met dat suiker

Hoewel iedereen weet dat suiker niet goed is, blijven we het met z’n allen lekker door eten. Velen onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat suiker een negatief effect heeft op het immuunsysteem. Als je suiker eet, heeft je lichaam andere voedingsstoffen en mineralen nodig om de suiker te verwerken. Daarnaast zorgt suiker ervoor dat je witte bloedcellen hun werk minder goed kunnen doen, waardoor je weerstand verslechterd.

4. Was vaker je handen

Vaker je handen wassen zorgt ervoor dat virussen en bacteriën geen kans krijgen om zich verder te verspreiden.

Werken de weerstand -verhogende producten uit de drogist echt?

Voor zover arts van Donselaar weet, is van deze middelen niet aangetoond dat ze effect hebben. Hij vertelt dat onze voeding over het algemeen voldoende vitaminen en mineralen bevatten, die wij nodig hebben voor een sterk immuunsysteem. Ons lichaam kan volgens hem bovendien maar een maximale hoeveelheid van deze stoffen opnemen. Heeft ons lichaam teveel van deze stoffen, dan verlaten ze ons lichaam via onze urine.

Extra vitaminen kunnen wel baat hebben als jouw kind of jijzelf te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgt door een slecht voedingspatroon. Daarnaast kunnen extra vitaminen nuttig zijn voor zwangere vrouwen, baby’s tot 3 jaar of oudere mensen.

 

Bron: A.VogelDokterDokter.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *