wat te doen tegen luieruitslag
baby,  Blogs

Dé gouden en meest goedkope tip tegen luieruitslag

Ieder kindje heeft wel eens last van luieruitslag. Dat is heel vervelend. De huid is rood en voelt branderig. Maar wat is de oorzaak hiervan en nog beter, wat kun je er tegen doen? Ik geef je dé gouden en meest goedkope tip!

 

Lees ook: Berg op de hoofdhuid van je baby | Zo kom je er van af!

 

Waar is de oorzaak van de uitslag?

Urine en ontlasting maken de huid week. Bovendien zitten in urine en ontlasting bepaalde bacteriën die de huid kunnen irriteren. Het wrijven van de luier langs de huis maakt dit nog erger. Vooral diarree kan luieruitslag bezorgen. Deze ontlasting is vaak zuur en tast de billen erg aan.

Wat te doen tegen luieruitslag?

Om luieruitslag te voorkomen kun je het volgende doen:

  • Verschoon de luier zo vaak mogelijk, vooral als je kindje diarree heeft.
  • Mocht de uitslag hevig zijn, was de billetjes dan met een washand en lauw water. In billendoekjes zit vaak alcohol, wat er voor zorgt dat de huid kan irriteren.
  • Smeer de billen in met bijvoorbeeld VSM Kind Calendulan billenzalf . Deze zalf kalmeert de huid en zorgt voor herstel.

De gouden en meest goedkope tip

De ultieme en goedkoopste tip om luieruitslag bij je kind te voorkomen is Maizena. Dit product is eigenlijk bedoelt voor in de keuken, maar kan ook prima op de billen van het kind. Maizena heeft dezelfde werking als talkpoeder. Het is alleen 6 keer zo goedkoper.

 

Foto: Unsplash

 

Dit artikel bestaat uit een affiliate link (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge