Wat mag je niet eten als je zwanger bent?
Blogs Zwangerschap

Wat mag je niet eten tijdens je zwangerschap

De lijst met de voedingsmiddelen die je tijdens je zwangerschap niet mag eten lijkt steeds langer te worden. Volgens het Voedingscentrum kun je vrijwel alles gewoon blijven eten. Maar enkele voedingsmiddelen mag je tijdens als je zwanger bent, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby. 

Lees ook: 6 dingen die mannen écht moeten weten over de bevalling

Deze voedingsproducten mag je niet eten als je zwanger bent

Om het overzichtelijk voor je te maken welke voedingsmiddelen je beter kunt laten staan als je zwanger bent, heb ik deze verdeeld  in 3 categorieën: vlees, vis en broodbeleg. En tip die ik je ook mee wil geven is de ZwangerHap app. Dit is een gratis app van het Voedingscentrum waarmee je simpel en snel kunt opzoeken of je een product kunt eten of niet. Tijdens mijn zwangerschap vond ik deze app echt ideaal. Vooral met boodschappen doen of uiteten.

De 3 categorieën op een rij

 

Bron: Voedingscentrum

 

3 thoughts on “Wat mag je niet eten tijdens je zwangerschap

  1. Gerookt vlees en vis mag je inderdaad niet eten. Het is in elk geval niet aan te raden. Ik heb bij mijn eerste zwangerschap alles gegeten en gedronken in de eerste 3 maanden omdat ik de pil slikte en niet eens wist dat ik zwanger was! Met mijn zoon is niks mis en hij gaat na de zomer naar HAVO 4.

    1. Ja, dat weet ik nog wel. We zouden toen gaan stappen. Kort daarvoor ben je achter gekomen dat je zwanger was. Wat goed dat hij naar havo 4 gaat. Dikke kus voor jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *