Blog

Wat een moment van ontspanning met me kan doen

Heb je dat ook wel eens….dat je hoofd overloopt? Dat je even geen zin hebt in verplichtingen, telefoontjes of social media? Zo’n moment had ik het afgelopen weekend. Ik wilde gewoon een moment van ontspanning. Even niet te hoeven denken aan boodschappen of de was. Niet hoeven te denken aan Facebook of Instagram. Ik merk dat ik daardoor best gestrest kan raken.

Toevallig wist ik dat mijn vriendin het weekend naar Zeeland zou gaan. Ze heeft daar een stacaravan. Ik pakte mijn telefoon en belde haar op. ‘Mag ik bij jou dit weekend komen logeren?’ – vroeg ik aan haar. ‘Uiteraard’ – was haar antwoord. Diezelfde avond gooide ik mijn spullen in de auto en reed richting Zeeland.

 

een moment van ontspanning

 

Op nog geen uurtje rijden van Rotterdam ligt Burg Haamstede. Een klein toeristisch dorpje in Zeeland, wat bekent staat om de velen campings. In de zomer zie je veel vakantiegangers uit Duitsland.

 

“Het rode wijntje en wat zoutjes staan al klaar. Wat heerlijk!”

 

Zodra ik Burg Haamstede binnen rijd, voel ik me direct op vakantie. Dit had ik even nodig, alleen pure ontspanning. Ik rij de camping op, pak mijn spullen uit de auto en leg deze in de caravan. Het rode wijntje en wat zoutjes staan al klaar. Wat heerlijk! Die avond kletsen wij en en kijken naar de velen sterren die aan de hemel staan.

De volgende ochtend maken we ontbijt. Daarna staat er een fietstocht op de planning. Gewoon, in mijn eentje. Ik ben van plan om naar het centrum van Burg Haamstede te fietsen. Ook wil ik een kijkje nemen op het strand. Tijdens mijn fietstocht kom ik een heel leuk bakkertje tegen. Ik kan het niet laten om te stoppen. Ik stap naar binnen en komt terecht in een geur van vers gebakken brood en zoete taartjes.

 

een moment van ontspanning

 

Aangezien ik een zoetekauw ben, kan ik het niet laten om een stukje gebak te nemen. Met een kopje thee erbij, ben ik een gelukkig mens. En als je het over een moment van ontspanning hebt –  kan ik je vertellen dat ik hier even zen was. Na dit heerlijke moment spring ik weer of mijn fiets richting het strand. Moet je eens kijken wat een uitzicht.

 

een moment van ontspanning

 

een moment van ontspanning

 

Diezelfde avond steken we de barbecue aan. Joepie, de eerste keer van het jaar! We eten kippenpootjes, hamburgers en gegrilde groenten. Omdat ik maar één dag bij mijn vriendin op de camping blijf, rij ik na het eten terug naar huis.

“Ik word me er steeds vaker van bewust dat ik zulke momenten gewoon nodig heb”

 

Op het moment dat ik deze blog tik, zit ik op de bank met mijn laptop op schoot. Ik lach naar het scherm…en weet je waarom? Omdat ik even heb mogen genieten van een moment voor mezelf, een moment van ontspanning. Het heeft me zo veel goeds gebracht. En dat na één dag. Tijdens deze dag heb ik mijn hersenen even op nul kunnen zetten. Dat geeft zo’n bevrijdend gevoel. Ik kan er weer voorlopig tegenaan. Steeds vaker word ik me er van bewust dat ik zulke momenten nodig heb. Dit doe ik om te voorkomen dat ik gestrest raak en uiteindelijk op mijn gat val. Een tijdje geleden is dit namelijk wel gebeurd. De energie was toen ver te zoeken. Daarbij had ik het gevoel alsof er constant een donkere wolk boven mijn hoofd zat. Nee, dit wil ik niet meer!

 

Wat doe jij als je hoofd even overloopt.

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

32 thoughts on “Wat een moment van ontspanning met me kan doen

 1. Heel mooi geschreven en heel herkenbaar ook. Ook ik loop mezelf regelmatig voorbij en zo’n moment van ontspanning kan dan echt helpen. Wat stoer dat je dit hebt gedaan en zo fijn dat je echt even hebt kunnen bijtanken! De foto’s van het strand zijn prachtig!

 2. Prachtig artikel en goed dat je je rust neemt. Je zult het hard nodig hebben gehad. Als ik zo´n moment heb, loop ik meestal het bos in. Heerlijk ontspannen in de natuur, maar een avondje TV kan ook voldoende zijn.

  1. Het bos lijkt me heerlijk. Woon jij vlakbij het bos? Fijn dat je weet wat je op zulke momenten nodig hebt. Avondje tv kijken, bijvoorbeeld ‘help mijn man is klusser’ is perfect om even je hoofd leeg te maken hahaha

 3. Ah wat heerlijk dat je naar zo’n mooie plek kon om tot rust te komen!

  Bij mij gaat dan lekker mijn telefoon uit, eerst een rondje hardlopen, en daarna heerlijk in bad 🙂

 4. Herkenbaar! Ik ga even een stuk wandelen wanneer ik het gevoel heb dat mijn hoofd overloopt. Als ik dan loop dan geniet ik van d omgeving en kom terug met een leeg hoofd. Goed dat je gegaan bent en zo hebt kunnen genieten.

 5. Ja wel herkenbaar hoor. Dit is dan een mooi plekje om je hoofd lekker vrij te maken en te relaxen. En ook echt en gezellig! Strand maar ook bos vind ik ook altijd fijn

 6. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad :). Zeeland is ook wel echt dé plek om te ontspannen, voor mij althans. Als mijn hoofd overloopt ga ik schrijven, hardlopen of héél lang in bad liggen. Op die manier probeer ik tussen de bedrijven door mijn eigen moment te creëren. Alhoewel een uurtje in bad dan soms niet genoeg is, dus ik vind een weekend Zeeland wel een top tip 😉

  1. Wat fijn dat je weet wat goed voor je is. Het van je af kunnen sxhrijven lijkt mij heel rustgevend. Zeeland is zo mooi. En het is gewoon nog in de buurt ook. Heerlijk!

 7. Wat heerlijk!! Goed zeg, dat jij dat gewoon doet. Hup, vriendin bellen en erheen rijden. Ik ga nooit alleen een dagje weg. Wat ik doe is even huilen ( helpt zo goed) , sporten of een blog tikken. En vrijdag ga ik gezellig met een collega/ vriendin uit eten. Ik ga dus wel avondjes weg of middagjes, maar geen hele dag eigenlijk. De foto’s zijn prachtig. Wat is Nederland toch mooi.. ❤

  1. Ah lieve Cynthia❤️❤️ Wat fijn dat het je goed doet. Even weg kunnen en aan jezelf denken doet een mens zo goed. We vergeten ons zelf veel te vaak. Fijn dat je daar ook tijd voor kunt maken als is het maar voor een avondje, zoals met een vriendin/ collega uit eten. Dit soort momenten zijn heel speciaal.

 8. Heeerlijk zeg! Zeeland kan dan inderdaad meteen zo’n vakantiegevoel geven ?. Voor mij betekent een momentje voor mezelf eigenlijk gewoon dom tv kijken. Het liefst een serie, en dan mag ik daarbij niks anders doen. Vaak ben ik tijdens het tv kijken namelijk met andere dingen bezig (bloggen of bullet journaling), maar als ik echt bewust een moment voor mezelf neem, doe ik verder helemaal niks ?.

 9. Zo herkenbaar! Een momentje voor jezelf heb je soms echt even nodig. De afgelopen dagen had ik me voorgenomen om, als de zon scheen, even buiten te zitten. Zo fijn inderdaad om gewoon even een momentje voor jezelf te hebben 🙂

 10. Heerlijk zo’n momentje voor jezelf! Burg Haamstede is een mooi plaatsje, ik heb familie daar wonen maar ik heb helaas niet zulk goed contact met hun anders bezocht ik ze wel elk weekend, haha!
  Ik ben al tevreden met een wandeling of een fietstochtje, lekker met mijn camera op pad 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge