Wanneer slaapt een baby door
baby,  Blogs

Wanneer slaapt een baby door?

Gebroken nachten en de volgende ochtend wallen tot aan je kin. Als je net een baby hebt gekregen, herken je dit vast wel. Wees gerustgesteld, een volledige nachtrust is onderweg! Want uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat een baby rond de drie/vier maanden doorslaapt. Dit is overigens wel per kindje verschillend. Maar wat verstaan we eigenlijk onder doorslapen? Ik ga het je uitleggen!

Lees ook: Dit is hoeveel kersverse ouders per nacht slapen

Wat houdt doorslapen in?

Doorslapen is eigenlijk een verwarrende benaming. Dit betekent niet dat je baby klokje rond slaapt. Doorslapen betekent dat een baby van de laatste voeding rond 23.00/00.00 uur tot aan de ochtendvoeding van 05.00/06.00 uur slaapt.

Voordat de baby door kan slapen, moet hij een aantal fysieke en cognitieve mijlpalen hebben behaald. Dit is het verminderen van het schrikreflex en de baby moet zichzelf kunnen kalmeren.

Lees ook: Onderzoek | Samen slapen is goed voor ouder en kind

  • Verminderde schrikreflex
    Baby’s hebben tot aan hun 4e maand een verhoogt schrikreflex. Deze zorgt ervoor dat de ledematen van een baby kunnen gaat schokken in een reactie op bepaalde prikkels zoals; harde geluiden,temperatuursverandering of plotselinge bewegingen. Wanneer een baby een sterk schrikreflex heeft, dan kunnen de armpjes plotseling in zijn slaap bewegen en kan hij daardoor wakker worden.
  • Zichzelf  kalmeren
    Ook moet een baby het vermogen hebben om zichzelf te kunnen kalmeren, dit doet hij door bijvoorbeeld op zijn handjes, vingertjes of fopspeen te zuigen. Deze vaardigheid heeft hij nodig om zichzelf te helpen weer in slaap te krijgen als hij ’s nachts wakker wordt.

Al met al heeft je baby best nog wat taken te volbrengen voordat hij helemaal door kan slapen.

 

Bron: Parents.com,  24 baby

Photo by Michal Bar Haim on Unsplash

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge