zwemmen met je baby
baby,  Blogs

Voor het eerst zwemmen met je baby | Dit moet je weten

Het is voor veel ouders een grote mijlpijl: voor het eerst zwemmen met je baby. Maar waar moet je de eerste keer zoal op letten? En vanaf welke leeftijd mag je met je baby zwemmen? Ik zocht het voor je uit.

Lees ook: Je baby troosten of laten huilen?

 

Vanaf welke leeftijd mag je met een baby zwemmen?

Het consultatiebureau adviseert om te wachten tot na de tweede vaccinatie. Dat is met ongeveer 9 weken. Maar volgens Kids Travel Service is beter om te wachten totdat je baby 3 maanden is.

Hoe lang kan je baby in het water blijven?

Als je met je pasgeboren baby gaat zwemmen, mag hij maximaal 15 á 20 minuten in het water blijven. Doordat je baby zijn temperatuur nog niet kan reguleren, krijgt hij het snel koud. Let er ook op dat het watertemperatuur minimaal 30 graden is.

Heeft je baby een zwemluier of zwembroekje nodig?

In veel zwembaden zijn zwemluiers of zwembroekjes voor baby’s verplicht. Deze zwemluiers van Huggies zijn ideaal als je met je baby gaat zwemmen. Ze absorberen namelijk geen vocht, ander zouden ze te zwaar worden. De luier houdt door zijn randjes wel ontlasting tegen. Wel zo fijn!

 

Bestel zwemluiers bij Bol.com

Handig om te weten!

  • Zorg ervoor dat je je baby een uur voordat hij gaat zwemmen geen voeding meer geeft. Zwemmen met een vol maagje is niet prettig. Daarbij kan je baby ook gaan spugen.
  • Kijk of er speciale zwemuren zijn in het zwembad voor baby’s.
  • Probeer om vroeg in de ochtend te zwemmen (voor het slaapje). Na het zwemmen zal je baby moe zijn en kan hij gelijk rusten als jullie thuis zijn.
  • Neem een lekker dikke handdoek en eventueel een mutsje mee voor de kou.

 

Bron: Kids TravelServiceOuders van nu

Foto: Unsplash

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen).

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge