baby, inspiratie

Voor het eerst zwemmen met je baby | Dit moet je weten

Het is voor veel ouders een grote mijlpijl: voor het eerst zwemmen met je baby. Dat zal vast heel worden maar vooral ook spannend. Want waar moet je de eerste keer allemaal op letten? En vanaf wanneer mag je eigenlijk zwemmen met je baby? In dit artikel krijg je antwoord op de vragen.

Vanaf wanneer mag je zwemmen met je baby?

Het consultatiebureau adviseert om te wachten tot na de tweede vaccinatie. Dat is met ongeveer 9 weken. Maar het is beter om te wachten totdat je baby 3 maanden is. Jonge baby’s kunnen hun eigen temperatuur nog niet regelen en raken daardoor snel onderkoeld.

Hoe lang kan je baby in het water blijven?

Je kunt met je baby maximaal 15 á 20 minuten in het water blijven. Doordat ze hun temperatuur dus nog niet kunnen reguleren, krijgen ze het snel koud. Let er ook op dat het watertemperatuur minimaal 30 graden is.

Heeft je baby een zwemluier of zwembroekje nodig?

In veel zwembaden zijn zwemluiers of zwembroekjes voor baby’s verplicht. Zelf zou ik kiezen voor een zwemluier met daar overheen een zwembroekje. Zwemluiers absorberen overigens geen vocht anders zouden ze te zwaar worden. Wel houdt het ontlasting tegen.

Praktische tips

  • Zorg ervoor dat je je baby een uur voordat hij gaat zwemmen geen voeding meer geeft. Zwemmen met een vol maagje is niet prettig. Daarbij kan je baby ook gaan spugen.
  • Kijk of er speciale zwemuren zijn in het zwembad voor baby’s.
  • Probeer om vroeg in de ochtend te zwemmen (voor het slaapje). Na het zwemmen zal je baby moe zijn en kan hij gelijk rusten als jullie thuis zijn.
  • Neem een lekker dikke handdoek en eventueel een mutsje mee voor de kou.

 

Groetjes Aneta

 

Bron: Kids TravelServiceOuders van nu

Foto: Unsplash

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen).

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Voor het eerst zwemmen met je baby | Dit moet je weten

  1. Tijdens babyzwemmen is in ons zwembad het water extra verwarmd (het vindt plaats in een therapiebad). Dit maakt het juist erg aangenaam voor kleintjes. Een fijne tip is een wasbare zwemluier, dan hoeft je baby toch maar 1 laagje aan tijdens het zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge