vlees eten tijdens de zwangerschap
Zwangerschap

Vlees eten tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent moet je opletten wat je zoal in je mond stopt. Over het algemeen bevat vlees veel eiwitten en vetten, welke goede bouwstenen zijn voor de vorming van je kindje. Maar bepaalde soorten vlees mag je niet eten tijdens de zwangerschap.

 

Lees ook: Deze producten mag je niet eten tijdens je zwangerschap

 

Rauw vlees

Tijdens je zwangerschap kun je beter geen rauw vlees eten. Dit is ossenworst, tartaar, rosbief, carpaccio, filet american en niet doorgebakken biefstuk. In rauw vlees kan namelijk de parasiet toxoplasmose zitten. Dit kan schadelijk voor je baby zijn.

Gedroogd vlees

Gedroogd vlees is ook een product wat je beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap. Denk aan; salami, chorizo, cervelaatworst, parmaham, rauwe ham, Serranoham en met worst. Deze producten kun je overigens wel zonder gevaar eten als ze verhit zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tosti.

Leverworst

Leversmeerworst, paté, leverkaas en Berlinerworst zijn vleesproducten waar vitamine A in zit. Teveel van deze vitamine zou niet goed zijn voor de groei van je kindje. Het advies van het Voedingscentrum is om niet meer dan 1 boterham per dag mee te eten.

Speksoorten

In allerlei speksoorten zit veel zout. Denk bijvoorbeeld aan bacon, ontbijtspek en pancetta.

Welk vlees mag je dan wel eten tijdens de zwangerschap

Alle vleessoorten die gekookt, gebraden of gekookt zijn kun je zonder problemen eten. Dit is gehakt, kip (is geen vlees), varkensvlees, karbonade, worstjes etc.

 

Photo by rawpixel on Unsplash

One thought on “Vlees eten tijdens de zwangerschap

  1. Oh hou op met me! Ik heb al de hele zwangerschap zo’n zin carpaccio en steak tartare! Ook dingen als filet americain eet ik normaal nooit, maar heb ik nu zo’n zin in!
    Een echte aanrader: de filet americain van de Vegetarische Slager. Net zo lekker maar mag je gewoon eten 🙂 Zij hebben ook vega pate, voor als je de leverworst niet kan weerstaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *