6 Comments

 • Annika schreef:

  Wij hebben nu nog een gastouder, maar de bedoeling is dat we per januari overgaan op een kdv. De gastouder is zwanger en gaat met verlof, dus dit is een mooie kans om over te stappen. Er zijn wat meer kinderen op een kdv, dus we hopen dat hij daar wat van opsteekt.

  Via ons gastouderbureau kun je trouwens een vervangende gastouder krijgen bij ziekte, verlof of vakantie, als er tenminste iemand beschikbaar is.

 • Roelina schreef:

  Wij kozen voor het kdv. Juist vanwege de flexibiliteit in bijv vakanties of bij ziekte. Het KDV is immers altijd open. Ook vonden we het voorbereidende aspect (school) belangrijk.

 • Jolynn schreef:

  Wij hebben gekozen voor een gastouder, bij ons gastouderbureau worden hogere eisen aan de gastouder gesteld, zo moeten de gastouders ook een opleiding hebben als pedagogisch medewerker, moeten ze verplicht elk jaar door het gastouderbureau “gekeurd” worden, evenals de plek waar de opvang geboden wordt. Bijkomend word er van de gastouder gevraagd of er een achterban beschikbaar is bij ziekte.

  In ons geval zijn onze gastouders op niveau 3 geschoold, hebben ze zelf extra scholing gevolgd voor bijvoorbeeld ontwikkeling van baby/peuter, rouwverwerking en vangen ze alleen kindjes op tot en met 4 jaar. Ze hebben zelfs een eigen beleidsplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *