Blog

Vaker Vrolijk Tag: 10 vragen aan jezelf

Op de blog van Romy las ik een ‘Vaker Vrolijk Tag’ artikel. Zij stelde 10 vrolijke vragen aan zichzelf. Vragen waarbij je de persoon achter de blog beter leert kennen. Erg leuk vind ik dit. In het artikel nodigde zij bloggers uit om 10 vragen uit de ‘Vaker Vrolijk Tag’ aan jezelf te stellen. Vandaag beantwoord ik deze vragen in dit artikel.

Wat is jouw grootste wens voor over 5 jaar?

Over vijf jaar ben ik 38 jaar….oeps. Als ik naar dit getal kijk, krijg ik stiekem de kriebels, haha. Ik hoop tegen die tijd een bedrijfje te hebben en in het buitenland te wonen. Het liefst blijf ik wonen in Europa: Zwitserland of Zweden. Voor mijn vriend maakt het niet uit. Ik wil niet al te ver van het vliegveld vandaan wonen, zodat ik elk moment naar mijn ouders toe kan. Mis ze nu al als ik hier aan denk…

 Welke foto maakt jou altijd vrolijk?

Deze foto heeft mijn vriend 5 jaar geleden tijdens onze eerste reis samen naar Vietnam gemaakt. Als ik naar deze foto kijk, krijg ik spontaan weer een lach op mijn gezicht. Dit was mijn eerste verre reis waarbij ik niet wist wat me te wachten stond, want hij had alles geregeld. Draaierig van de Jetlag zit ik hier aan mijn lunch. Ik denk dat deze lunch ons nog geen 3 euro heeft gekost.

 

vietnam vragen aan jezelf

 

Wat is tot nu toe de beste keuze geweest in je leven?

Dat is duidelijk: mijn studie pedagogiek. Jeetje, wat heb ik hier veel van geleerd. Niet alleen over de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen maar ook over mezelf. Tijdens deze studie moest ik echt met mijn billen bloot. Gebeurtenissen uit het verleden werden ineens boven water gehaald – met het doel om bewust over je gevoel en gedrag na te denken. Best pittig maar heel erg leerzaam.

Wat staat bovenaan je bucketlist?

Ik heb zoveel op mijn bucketlist staan. Een daarvan is reizen…meer van de wereld zien. Maar als ik diep in mijn hart kijk, wil ik graag  verhuizen. Niet naar het buitenland want dat kan over vijf jaar nog. Ik bedoel naar de stad waar we hebben gewoond….Rotterdam. Ik kan niet anders zeggen dat we daar een supertijd hebben gehad. Het enige wat ons tegenstond was het appartement. Dat was te klein. Onze zoektocht naar een nieuw appartement was geen succes omdat de huizenprijzen in de stad abnormaal duur waren en nog steeds zijn. Uiteindelijk zijn we uitgeweken naar een dorp naast Rotterdam. En je raadt het misschien al: geen succes. De buurt waar we wonen heeft iets weg van een bejaardencentrum (sorry voor mijn woorden). Ons doel is nog vóór de lente ons huis te koop te zetten en een huis te vinden in Rotterdam. Ik kan niet wachten!

Wat was de laatste keer dat je om jezelf moest lachen?

Een moment die ik mij nog goed herinner is op mijn verjaardag. Als afsluiter van mijn verjaardag liep ik vanuit een kroegje naar een ander barretje. Op weg er naartoe bleef mijn hak tussen de stenen hangen. KRAK! hak stuk. Ik baalde als een stekker en ben uiteindelijk naar huis gegaan. De volgende morgen kon ik er wel om lachen.

Wat is het meest impulsieve wat je ooit hebt gedaan?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik kan niet zo snel iets bedenken. Zelf ben ik vrij impulsief als het gaat om uitjes. Lekker uiteten of ergens een drankje doen op een doordeweekse dag, zonder dat daar een aanleiding voor is.

Wat is een item waar jij vrolijk van wordt?

Waar ik erg vrolijk van wordt is een boek. Dit item geeft mij een moment van rust, ontspanning en het gevoel alsof ik me in een andere wereld begeef. En stiekem vind ik boeken ook wel lekker ruiken, hihi.

Op welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots?

Ik kan mezelf omschrijven als een sociaal mens. Op deze eigenschap ben ik dat ook het meest trots. In een groep mensen probeer ik contacten te maken en vind het dan ook gezellig om te kletsen en te luisteren naar iemand zijn verhaal.

Welke liedje tovert altijd een lach op je gezicht?

Ik heb niet één bepaald liedje dat ik leuk vind. Ik kan eerder zeggen welke band of dj een lach op mijn gezicht tovert. Dat is stipt op nummer 1 Axwell & Ingrosso. Voor degene die ze niet kennen: deze twee mannen zijn de voormalige dj’s van de Swedisch House Maffia. Ieder jaar komen zijn naar het Amsterdam Dance Event en ik ben daar uiteraard ieder jaar weer bij.

 

Wauw wat een leuke vragen waren dit. Ik hoop dat je mij hierdoor een beetje beter heb leren kennen. Bedankt Romy voor jou inspirerende vragen.

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

15 thoughts on “Vaker Vrolijk Tag: 10 vragen aan jezelf

 1. Hartstikke leuk zeg! Ooit wil ik ook in Rotterdam wonen. Het woont zo lekker anoniem! Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen met de verkoop van jullie woning, zodat jullie het bejaarden centrum uit kunnen. ?

 2. Oooh dat van je hak! Haha, het zal je maar gebeuren! :’) Tof trouwens dat je misschien in het buitenland wilt gaan wonen. Zweden en Zwitserland zijn allebei gaaaaf. 🙂 Ik blijf dit leuke vragen vinden. Misschien dat ik hem ook een keer overneem van Romy.

  1. Jaaa Zweden en Zwitserland zijn zeker gaaf. Zie je het al voor je dat je op een zondag ochtend zo de bergen in wandelt….heerlijk lijkt me dat. Super leuke vragen van Romy! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden

 3. Superleuk dat je de tag hebt ingevuld! Zo leuk om jouw antwoorden te lezen 🙂 Wat heerlijk dat je zo reislustig bent en zelfs in het buitenland wilt wonen. Dat zou ik toch wel iets te spannend vinden, haha. Dat van die hak is nooit echt handig, maar gelukkig kon je er de volgende dag wel om lachen. En wat een leuke foto in Vietnam! Heerlijk om zo herinneringen op te halen 🙂

  1. Wat een lief berichtje! Nogmaals bedankt voor je mooie vragen. Ja het buitenland verhaal, daar krijg ik zoveel energie van maar ik vind het ook wel heel spannend hoor. De foto van Vietnam maakt me elke keer weer aan het lachen. Dank je!

 4. Wat leuk om te lezen! Wat stom dat van je hak! Zoiets is me ook overkomen op het “school bal” in de brugklas haha. Gaaf dat je naar het buitenland wilt! Waarom eigenlijk? (:

  1. Oh vreselijk! Maar ik hoop dat je er nu om kan lachen. Naar het buitenland? Mijn vriend heeft altijd al gezegd dat hij graag in het buitenland zou willen wonen. Ik moest er niets van hebben maar nu ik er langer over na heb gedacht vind ik het steeds leuker worden. De nieuwe omgeving die je kunt ontdekken, nieuwe mensen die je leert kennen, de sleur die verdwijnt (komt daar ook wel weer terug). Het is een gevoel die ik moeilijk kan uitleggen…vrienden van ons wonen in het buitenland en elke keer als we daar zijn, wil ik dit ook, net als hun..

 5. Je foto is inderdaad echt super vrolijk! Kan me voorstellen dat er veel herinneringen aan hangen 🙂 Ik zou eigenlijk ook nog wel in het buitenland willen wonen, maar ik denk dat mijn vriend daar minder voor te vinden. Misschien eerder voor een kortere periode. En net zoals jou heb ik tijdens mijn studie heel erg veel over mezelf geleerd. Ik vind dat nu zelfs waardevoller dan de leerstof van toen. Haha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge