vakantiegeld zomer
Blogs,  Onderzoek

Dit doen gezinnen met hun vakantiegeld!

Als je werkt dan heb je recht op 8 procent vakantiegeld van jouw bruto jaarloon. Maar ook als je een uitkering ontvangt heb je er recht op. En laat de maand mei nu dé maand zijn waarin je dit extra opgebouwde geld uitgekeerd krijgt.

Maar wat doen gezinnen zoals wij nu met het vakantiegeld? Ik was daar best nieuwsgierig naar en zocht het uit. Lees maar mee!

Dit doen gezinnen met hun vakantiegeld!

Ieder jaar wordt er door het Nibud onder de Nederlandse huishoudens een vakantiegeld- enquête gehouden. Deze enquête is bedoeld om te pijlen wat zij met hun vakantie geld doen, klinkt logisch toch.

Zo is uit de enquête van het jaar 2017 gebleken dat 40 procent van de huishoudens hun vakantiegeld gebruiken om te sparen. En dat is niet zo gek aangezien er in de voorgaande jaren tijdens de crisis veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt.

Lees ook: 5 tips voor een ontspannen vakantie met kinderen

Wist je trouwens dat 1 op de 5 Nederlanders helemaal niet op vakantie gaan? Deze mensen vinden op vakantie gaan te duur of kunnen simpelweg geen vakantie betalen. Zij gebruiken het vakantiegeld voornamelijk om schulden of betalingsachterstanden van af te lossen.

Gelukkig kunnen er een groot aantal mensen in Nederland wél op vakantie. Uit cijfers blijkt dan ook dat 48 procent van hen het vakantiegeld gebruikt om de vakantie te bekostigen.

 

vakantiegeld

 

Waar gebruik jij het vakantiegeld voornamelijk voor?

Photo by Kong Jun on Unsplash

Bron: NibudVakantiegeld-enquête

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge