kwaaltjes na de zwangerschap
Blogs Zwangerschap

Top 15 kwaaltjes na de zwangerschap

Niet alleen tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen te maken krijgen met klachten zoals: misselijkheid, vermoeidheid of hoofdpijn. Na de zwangerschap schijnt het ook feest te zijn met allerlei kwaaltjes.

Zelf ben ik (nog) geen moeder dus ik kan er niet echt over mee praten. Daarom heb ik een aantal lezeressen van Mama Praatjes de vraag gesteld ‘welke kwaaltjes na de zwangerschap bij hen ineens zijn opgekomen’.
Ben jij een mama (to be)? Zet je maar alvast schrap! In dit artikel zet ik de top 15 van de meeste voorkomende kwaaltjes na de zwangerschap op een rij.

Lees ook: 5 dingen die elke kersverse moeder herkent

Top 15 kwaaltjes na de zwangerschap

 1. Urine verlies, heel irritant!
 2. Pijn in de buikwand.
 3. Na de zwangerschap worden alle spieren in je lichaam slapper en weker.
 4. Na meerdere zwangerschappen merk je dat je lichaam minder snel op gewicht komt dus je moet er harder voor trainen om weer terug op het oude gewicht te komen.
 5. Een soort flubberige wratjes in de nek.
 6. Een drukkend gevoel aan de vagina. Bij lopen leek het net alsof de boel eruit kwam.
 7. Onder de douche plassen.
 8. Hormonale achtbaan inclusief loopings.
 9. Enorme borsten die uit elkaar willen knallen.
 10. Je onderkant weken met soda.
 11. Je weer een kind van je moeder voelen (mama weet het wel).
 12. Geen last hebben van vlinders in je buik maar van enorme olifanten in je buik van verliefdheid.
 13. ‘Minder fijn’ ruikend kruis.
 14. Het keer op keer vervelend vinden als de kraamhulp of verloskundige ‘de boel’ wil checken.
 15. Heel dag dag bloot op bloot willen liggen met dat hummeltje.
Ik ga niet aan jou vragen welke kwaaltjes jij hebt overgehouden na de zwangerschap, want dat is misschien een beetje gênant zo hier in de reacties, haha. Het enige wat ik erover kwijt wil, is dat de kwaaltjes best een lastig ding kunnen zijn. Ik wil alle mama’s die meegewerkt hebben aan dit artikel, heel erg bedanken. Bedankt voor jullie eerlijkheid. Stiekem heb ik wel gelachen bij het schrijven van dit artikel.
Foto: Unsplash

 

8 thoughts on “Top 15 kwaaltjes na de zwangerschap

 1. Oei oei oei, ja het valt niet altijd mee. Ik kan er nog wel eentje toevoegen: migraine. Ik had nooit hoofdpijn, maar tijdens de zwangerschappen bonkte mijn hoofd soms uit elkaar. Kon geen geluid of licht verdragen op die momenten. En dat heb ik nu nog steeds wel eens.

 2. Ah vreselijk om migraine te hebben en zeker dat je er nog steeds last van hebt. Zelf heb ik een tijd lang ook erge hoofdpijn gehad. Het is gelukkig steeds minder, weet ook niet waar het vandaan kwam

 3. Zo herkenbaar. Heb er nog één of eigenlijk twee. Wallen tot op je enkels, je lijkt wel chronisch vermoeid… oh wacht dat ben je ook. En ongesteld? Jemig, wat erg en wat veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *