hartige proeverij, kookkunsten

Tip | Zoete aardappel krokant maken

Wat ik zo heerlijk vind aan de zoete aardappel, is dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan de zoete aardappel poffen met wat seizoensgroenten erbij of stampotjes maken. Maar ook hele lekker zoete aardappel friet uit de oven. Het bekende verhaal is dat deze frietjes niet krokant zouden kunnen worden in de oven. Dat klopt, ik had er ook veel moeite mee maar het is me gelukt. Wil je de zoete aardappel krokant maken dan kun je ze het beste met wat bloem besprenkelen.  Ze worden natuurlijk niet zo krokant als uit de frituur maar ik ben tevreden met dit resultaat. Jij hopelijk ook! In dit artikel geef je een heerlijk recept voor zoete aardappel frietjes uit de oven.

 

 Zoete aardappel krokant maken

 

Wat heb je nodig (voor twee personen)

  • 2 grote zoete aardappelen
  • Een middelgrote diepvrieszak (bijvoorbeeld van de Ikea)
  • 5 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el rozemarijn (uit een potje)
  • Peper en zout

Hoe maak je het klaar

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappelen.
  3. Snij ze tot middel dunne frietjes.
  4. Was de frietjes met koud water. Dep ze niet af.
  5. Doe ze vervolgens in de diepvrieszak en doe daar de paprikapoeder, rozemarijn en peper en zout bij.
  6. Schudt de zak flink zodat de kruiden goed verdeelt worden over de frietjes.
  7. Doe vervolgens de bloem erbij en schudt nogmaals.
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de frietjes erop. Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet raken.
  9. Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en krokant.
  10. Haal na ongeveer 15 min bakken de plaat met frietjes weer uit de oven en besprenkel ze met wat olijfolie. Op die manier worden ze minder sponzig.
  11. Bak ze tot slot verder af.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *