wat te doen tegen luieruitslag
baby,  Blogs

Dé gouden en meest goedkope tip tegen luieruitslag

Ieder kindje heeft wel eens last van luieruitslag. Dat is heel vervelend. De huid is rood en voelt branderig. Maar waar komt luieruitslag door en nog beter, wat kun je er tegen doen? Ik geef je dé gouden en meest goedkoopste tip!

Waar komt luieruitslag door?

Urine en ontlasting maken de huid week. Bovendien zitten in urine en ontlasting bepaalde bacteriën die de huid kunnen irriteren. Het wrijven van de luier langs de huis maakt dit nog erger. Vooral diarree kan luieruitslag bezorgen. Deze ontlasting is vaak zuur en tast de billen erg aan.

Wat te doen tegen luieruitslag?

  • Verschoon de luier zo vaak mogelijk, vooral als je kindje diarree heeft.
  • Mocht de luieruitslag hevig zijn, was de billetjes dan met een washand en lauw water. In billendoekjes zit vaak alcohol, wat er voor zorgt dat de huid kan irriteren.
  • Smeer de billen in met bijvoorbeeld VSM Kind Calendulan billenzalf . Deze zalf kalmeert de huid en zorgt voor herstel.

Ultieme tip

Op het kinderdagverblijf waar ik werkzaam ben geweest, gebruikte ik Maizena. Dit product is eigenlijk bedoelt voor in de keuken, maar kan ook prima op de billen van het kind. Maizena heeft dezelfde werking als talkpoeder. Het is alleen 6 keer zo goedkoper.

 

Foto: Unsplash

 

Dit artikel bestaat uit een affiliate link (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge