tandenpoetsen bij peuter leuk maken
Blogs,  peuter

Hoe je het tandenpoetsen bij je peuter leuk kunt maken

Heb jij een peuter in huis? Dan herken je het vast wel; moord en brand schreeuwen omdat hij zijn tanden niet wil poetsen. Daar sta je dan met je goede gedrag. Wil je het tandenpoetsen bij je peuter leuk maken? Ik heb een paar trucjes die zullen werken.

Lees ook: Omgaan met de peuterpubertijd | ‘Ik ben twee en ik zeg nee’

Maak tandenpoetsen bij je peuter een routine

Dat kinderen routine nodig hebben, klinkt je waarschijnlijk bekent in de oren. Routine vertelt kinderen wat er daarna komt. Uit bad, tanden poetsen, pyjama aan en slapen. Het geeft kinderen een gevoel van zekerheid, veiligheid en voorspelbaarheid.

Gebruik kindertandpasta

Gebruik voor het tanden poetsen tandpasta die geschikt is voor kinderen. Deze bevat namelijk minder Fluoride omdat jonge kinderen vaak de neiging hebben om tandpasta door te slikken. Vertel je peuter waarom het belangrijk is om tanden te poetsen. Ga samen naar de winkel om tandpasta uit te kiezen.

Samen tandenpoetsen met je peuter maakt het leuk

Neem de tijd voor het tandenpoetsen. Geef je peuter een tandenborstel en laat hem lekker aanrommelen. Laat zien hoe jij je tanden poetst en laat daarna je peuter bijvoorbeeld jouw tanden poetsen. Maak er een gezellig spelletje van. Als hij klaar is, ben jij weer aan de beurt en mag je zijn tandjes poetsen.

Zelf doen

Nu komt het ook voor dat je peuter ineens roept: “Zelluf doen!” Voorkom de strijd door ze het zelf te laten uitproberen. Houd wel in de gaten of je peuter zijn tanden aan het poetsen is en niet alleen de tandpasta opeet.

Zing een liedje

Maak het tandenpoetsen leuker door samen een liedje te zingen.

 

 

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge