stressvolle momenten voor ouders
Blogs,  Onderzoek

Onderzoek | Volgens ouders zijn dit de meest stressvolle momenten van de dag

Je peuter die zijn zin door wil drijven, ondertussen ligt de baby te huilen omdat hij honger heeft. Volgens een Brits onderzoek ervaren ouders ongeveer 6 keer per dag stress door hun kinderen. In dit artikel kun je lezen welke dit zijn. Je herkent ze vast wel!

 

Lees ook: Mopperend kind? Dit zorgt voor een ontspannen ochtend

 

Je kind in bed leggen

Dit stressvolle moment staat bij ouders op nummer 1. Dat bedritueel kun je net zo goed aan de wilgen hangen. Want als je kind niet wil slapen, dan staat je nog een aardige klus te wachten.

Boodschappen doen

De meeste kinderen vinden het leuk om mee te gaan naar de winkel. Vooral als ze mogen helpen met de boodschappen. Maar je zal net zo’n dag hebben dat je kind een driftbui krijgt omdat hij dat ene zakje snoep niet mag. Help!

 

Lees ook: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

 

De maaltijden

Veel ouders ervaren de maaltijden ook als een stressvol moment van de dag. Hoe goed jij ook je best hebt gedaan, er zal altijd wat te mopperen zijn. Sommige kinderen willen helemaal niet eten. Dit kan voor de nodige strijd aan tafel zorgen.

Op tijd de deur uitgaan

En dan vooral met een peuter ‘die alles zelf wil doen’. Of je baby die op het laatste moment in zijn broek heeft gepoept. Tel er nog maar een half uur bij op!

 

Welke momenten van de dag ervaren jullie als stressvol? 

 

Photo by Naassom Azevedo on Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge