Avond, kookkunsten

Spaghetti met zalm en avocado saus

Pasta staat bij mij op nummer één als het gaat om favoriete gerechten. Daarom wil vandaag mijn favoriete pastamaaltijd met je delen:  Spaghetti met zalm en avocado saus. Naast dat ik gek ben op pasta, kun je mij ook wakker maken voor een stukje zalm. De saus is vers gemaakt. Dat vind ik het aller lekkerst. Hieronder vind je het recept.

 

spaghetti met zalm en avocado saus

Spaghetti met zalm en avocado saus

Wat heb je nodig (voor twee personen)

  • Volkoren pasta
  • 2 zalmmoten
  • 1 avocado
  • 2 courgettes
  • Kookroom light (250 ml)
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el dille (vers of uit een potje)
  • Peper en zout

Hoe maak je het klaar

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snij de 2 courgettes in kleine stukken.
  3. Doe in de blender de helft van de gesneden courgettes, kookroom, avocado, tenen knoflook, sap van de limoen, dille en peper en zout.
  4. Blend alles tot gladde saus.
  5. Bak de zalmmoten aan beide kanten gaar.
  6. Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan.
  7. Doe de andere helft van de courgettes in de saus en roer het geheel nog een keer door.
  8. Voeg de saus bij de spaghetti en roer alles goed door.
  9. Schep de spaghetti op een bord en leg de gebakken zalm erop.

Eetsmakelijk!

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge