sinterklaas stress
Basisschoolkind,  Blogs,  kind,  Mama,  peuter

5 tips om Sinterklaas stress bij je kind te voorkomen

Jaaaa! Sint en piet zijn in het land. En dat betekent feest, cadeautjes en heel wat snoepgoed. Voor veel kinderen zijn dit zulke spannende tijden dat ze angstig gedrag kunnen vertonen. Hoe ga je hier dan mee om? Ik geef tips om Sinterklaas stress bij je kind te voorkomen. 

 

Lees ook: De Sinterklaas app (bellen en sms’en met Sinterklaas)

 

1. Bereid je kind goed voor

Sinterklaas vieren is een hele gebeurtenis. Bereid je kind daarom voor op wat hem te wachten staat. Vertel hem dat er harde muziek is en dat er dansende pieten zijn die pepernoten gooien. En dat Sinterklaas naar hem toe kan komen om een handje te geven.

Als je kind tegen de intocht van Sinterklaas op ziet, maar toch heel graag wil gaan? Spreek dan samen af, dat als hij het eng vindt, jullie samen weer naar huis gaan. De intocht op televisie kijken is net zo leuk en vooral minder spannend.

Aftellen

Kinderen hebben nog weinig tijdsbesef. Om een handje te helpen heb ik een kalender gemaakt die het aftellen naar Sinterklaasavond makkelijker en leuker wordt. Deze aftelkalender kun je gratis downloaden en uitprinten.

 

Download de kalender hier

 

Schoentje zetten voor Sinterklaas en zijn piet

Kinderen vinden het leuk om hun schoentje te zetten maar ook heel enorm spannend. Het idee dat piet of Sinterklaas in hun huis komt kan kinderen heel beangstigend maken. Voor wat meer rust kun je met je kind afspreken dat zij de schoen bij de deur kunnen zetten. Zo kan piet het cadeautje via de brievenbus in het schoentje gooien in plaats van dat ze eerst naar binnen moeten.

Jij hebt de baas!

‘Als je niet luistert dan neemt piet je mee in de zak naar Spanje’ zeggen sommigen tegen kinderen. Het is natuurlijk als een grapje bedoeld maar je kind kan hier heel bang van worden en ’s nachts misschien niet meer slapen. Gebruik Sinterklaas dus niet om ervoor te zorgen dat kinderen gaan luisteren.

Houd het thuis rustig

Rond deze tijd van het jaar zie en hoor je Sinterklaas en zijn pieten overal. Is het niet op straat of op school dan wel op de kinderopvang waar je kind verblijft. Dit kan bij je kind best voor wat Sinterklaas stress zorgen. Probeer het thuis lekker rustig te houden zodat je kind niet overprikkeld raakt.

Vind je kind deze tijd van het jaar best spannend? Wat doen jullie om de sinterklaas stress bij je kind te voorkomen?

 

Foto: Pixabay

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge