Schoolfoto's fotoshoppen
Blogs,  Mama

Schoolfoto’s fotoshoppen: Steeds meer ouders willen dit

Op scholen is het weer tijd voor een jaarlijkse schoolfoto. Tijd voor het perfecte kiekje, als het aan de ouders ligt tenminste. Steeds meer schoolfotografen krijgen van ouders namelijk de vraag om de schoolfoto’s te fotoshoppen. Dit vertelt Kim Miegies van Schoolfoto.nl aan het NOS Jeugdjournaal.

 

Lees ook: Onderzoek: Kinderen bewegen steeds minder tijdens de gymles

 

Ouders vragen bij de foto’s of bijvoorbeeld dat ene puistje, blauwe plek of moedervlek weggehaald kan worden. Maar het gaat soms nog verder. Zo krijgen schoolfotografen ook het verzoek of zij flaporen kunnen weg shoppen. “Oke, dit gaat inderdaad te ver.” Fotograaf Remco Pronk van Foto Koch is het hier ook mee eens.

 

“Ik begrijp niet dat iemand flaporen wil bewerken”, zegt Pronk tegen de nieuwssite. “Ze willen soms graag dat we het doen, maar wij doen dat niet. Daar zijn we stellig in: het hoeft niet een perfect plaatje te zijn.”

Bron: NOS

 

Aan de perfect ge-fotoshopte kiekje zitten ook grenzen. In Amerika worden kinderen bij voorbaat al helemaal strak geshopt, inclusief witte tanden, zegt Remco Pronk. Volgens hem hoeft het allemaal niet prefect te zijn. Dat is niet meer natuurlijk. Het gaat erom dat de foto als herinnering voor later dient. Fotografen willen ouders dit dan ook graag meegeven.

 

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge