roken met de kinderen op de achterbank
Blogs,  Onderzoek

Roken met de kinderen op de achterbank | Doe maar even niet!

Ik weet als kind nog goed dat roken in de auto heel normaal was. En waarom zou je een gordel dragen als je op de achterbank voor jezelf een mooi bedje kon maken? Tegenwoordig moeten we er niet meer aan denken dat er in de auto wordt gerookt, tenminste als het aan de CDA ligt.

Zij willen namelijk een campagne tegen het roken met de kinderen op de achterbank. In Nederland zijn naar schatting 100.000 kinderen tussen de 0 en 4 jaar, die blootgesteld worden aan tabaksrook. Uit onderzoek blijkt ook dat wanneer er in de auto gerookt wordt, deze kinderen 27 keer hogere concentraties kankerverwekkende stoffen binnen krijgen dan normaal.

CDA-Kamerlid Anne Kuik vindt dat we aan onze volgende generatie moeten denken. Het is een kwetsbare groep die zichzelf hier niet tegen kunnen wapenen. Zij stelt dat ‘wij’ ouders verantwoordelijk zijn om onze kinderen hiervoor te beschermen.

Volgens experts zijn kinderen extra gevoelig voor meeroken. Dit komt omdat kinderen sneller ademen en hun immuunsysteem, longen en luchtwegen nog in ontwikkeling zijn.

Ouders verbieden om te roken met de kinderen op de achterbank

Als het aan het kabinet ligt komt er een verbod voor het roken met de kinderen op de achterbank. Binnenkort komen zij dan ook met een nieuw rookbeleid. Andere partijen van de Tweede Kamer zijn ook voor. Er wordt momenteel overleg gevoerd met diverse maatschappelijk organisaties, artsen en deskundigen over het nieuwe beleid. Als alles rond is wordt het hele pakket aan anti-maatregelen in één keer gepresenteerd.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het voorstel van de CDA vinden

Foto: Pixabay

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge