Avond, kookkunsten

Mihoen salade met zalm en paksoi

Vandaag wil ik een heerlijk Aziatisch gerecht met je delen die ik ooit op Pinterest heb gespot: Mihoen salade met zalm en paksoi. Ik ben echt gek op dit soort gerechten. Het is simpel om te maken en in een mum van tijd klaar. Bovendien bevat deze salade lekkere verse groenten, die je niet hoeft te wokken maar zo kan opscheppen. Dit maakt het gerecht verfrissend. Na een paar keer dit gerecht gemaakt te hebben, moest het recept wel op mijn blog komen. Mocht je zalm nu niet lekker vinden, kun je dit vervangen door biefstukreepjes of kip.

 

Mihoen salade met zalm en paksoi

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • Mihoen voor 2 personen
  • 2 zalmmoten
  • Stronk paksoi
  • 100 gram wortel
  • Halve komkommer
  • Halve bosui
  • Chilipoeder
  • 1 el sesamolie

 

Marinade

  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Sap van een limoen
  • 3 el sesamolie

 

IMG_2934

 

Hoe maak je het klaar (Mihoen salade met zalm en paksoi)

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer dit goed tot een glad mengsel.
  2. Leg de zalm in de marinade en laat deze voor circa 20 minuten in de koelkast staan.
  3. Snij de paksoi en de komkommer in kleine stukjes en rasp de wortel.
  4. Doe de groenten vervolgens in een kom.
  5. Verhit de pan met wat olie en bak de zalm hier in gaar.
  6. Kook de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven.
  7. Doe de groenten bij de mihoen in een kom en schenk hier een el sesamolie bij.
  8. Roer alles goed door elkaar.
  9. Leg de zalm boven op de groenten en de mihoen.
  10. Garneer tot slot de salade met bosui en een klein beetje chilipoeder.

 

Liefs Aneta

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge