prentenboek top tien
Blog,  Mama

De Prentenboek Top Tien van het jaar 2017

Voorlezen is niet alleen een leuke bezigheid, je stimuleert ook de taalontwikkeling. Voorlezen heeft namelijk een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip van het kind. Daarnaast is voorlezen goed voor de ontwikkeling van het geheugen. En het prikkelt de fantasie. Vijf vliegen is één klap zullen we maar zeggen.

Prentenboeken zijn echt mijn favoriet. Ze zijn vaak groot en hebben prachtige illustraties en dus ideaal voor de kinderen en hun rijke fantasie. Maar wat zijn nu leuke en vooral goede prentenboeken? Ieder jaar maakt een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie van de Prentenboek Top Tien. Volgens hen zijn er belangrijke normen als het gaat om het kiezen van een goed prentenboek. Naast een goed verhaal moet het boek ook uit aantrekkelijke illustraties bestaan. Daarnaast moeten er voldoende aanknopingspunten zijn voor interactie met kinderen.

In dit artikel geef ik jou de Prentenboek Top Tien van het jaar 2017. Mijn favoriete boek is ‘Berre is bijna jarig’. Na het boek honderd keer gelezen te hebben, oke, een beetje overdreven, kan ik de tekst bijna uit mijn hoofd. Wat is jouw favoriete prentenboek?

 

De Prentenboek Top Tien van het jaar 2017

 

Groetjes Aneta

 

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen). 

 

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge