peuter

Je peuter voorbereiden op de komst van een broertje of zusje

Je bent zwanger van je tweede kindje, gefeliciteerd. Er breken leuke maar vooral ook spannende tijden aan, met name voor je peuter. Het kan namelijk best ingrijpend zijn. Maar hoe kun je je peuter voorbereiden op de komst van een broertje of zusje? In dit artikel lees je 3 tips.

Het ‘grote’ nieuws vertellen

Het moment waarop je ‘het grote nieuws’ aan je kind vertelt is voor iedereen anders. Dit alles heeft te maken met dat het ene kind langer de tijd nodig heeft om ergens aan te wennen dan het andere kind. Hoe dan ook, je weet nooit hoe je kind zal reageren. Door het ruim van te voren aan te geven, weet je dat het in ieder geval goed zit en heeft je kind de tijd om eraan te wennen .

Overal in betrekken

Nu je kind weet dat er een broertje of een zusje op komst is, vindt hij het fijn om in dit proces meegenomen te worden. Je geeft je kind op deze wijze het gevoel dat hij een belangrijke rol speelt in dit proces. Door je kind overal in te betrekken creëer je tevens een band tussen hem en de baby. 

Boekjes voorlezen

Voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van je kind, ze zijn ook nuttig ter voorbereiding of verwerking van iets bijzonders. Hieronder vind je boekjes die je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje.

“Wat zit er in je buik, mama?”

“Een broertje of zusje erbij!”

“Jahaa, ze is liehief!”

 

Heb jij nog tips die je peuter voorbereiden op de komst van een broertje of zusje? 

 

Liefs Aneta

 

Photo by Joshua Clay on Unsplash

 

 

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Je peuter voorbereiden op de komst van een broertje of zusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge