overstappen van borstvoeding naar flesvoeding
baby,  kind,  Mama

Overstappen van borstvoeding naar flesvoeding

Er kan een moment komen dat je wilt overstappen van borstvoeding naar flesvoeding. Dit kan aan verschillende redenen liggen. Of je nu weer aan het werk gaat of dat het geven van borstvoeding gewoon niet bij je past; bij het overstappen is het belangrijk dat je dit geleidelijk doet, waar jij en je kindje zich prettig bij voelen. Zo kan je kindje wennen aan de nieuwe voeding én voorkom jij dat je last krijgt van stuwingen of een borstontsteking.

Overstappen van borstvoeding naar flesvoeding

Voordat je borstvoeding helemaal hebt afgebouwd ben je zo een paar weken verder, vooral omdat je kindje aan de nieuwe voeding moet wennen maar ook aan een fles.

Voor het overstappen van borstvoeding naar flesvoeding bestaan er de zogeheten overstapschema’s waarbij je per keer een voeding laat vallen en deze vervangt door flesvoeding. Het internet staat er vol mee. Voordat je zo’n schema toepast raad ik je wel aan om met het consultatiebureau te overleggen welk schema het beste bij jou en je kindje past.

Het kiezen van de juiste flesvoeding

Tegenwoordig willen we zo natuurlijk en gezond mogelijk eten en drinken. Voor onze kinderen willen we uiteraard ook deze keuze kunnen maken. Als je dus besluit om over te stappen van borstvoeding naar flesvoeding, dan is Neolac flesvoeding een bewuste en duurzame keuze. Deze voeding is namelijk biologisch. En daar ben ik stiekem wel een voorstander. Juist omdat er aan de voeding geen extra chemische stoffen zijn toegevoegd.

Wat ik overigens ook vrij uniek vind aan deze flesvoeding, is dat het geproduceerd wordt in ons eigen land op basis van biologische koemelk, afkomstig van onze eigen Nederlandse koeien.

Neolac biologische flesvoeding

Waarschijnlijk hoef ik je niet nog een keer te vertellen dat de flesvoeding van Neolac biologisch is, want dit kun je hierboven in grote koeienletters wel lezen 🙂 Maar het interessante van alles is, dat zij nog een stapje verder gaan. In de flesvoeding is namelijk ook het ingrediënt galacto-oligosachariden (GOS) toegevoegd. Dit is een prebiotische voedingsvezel die helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je kindje. De GOS die aan de flesvoeding is toegevoegd is ook biologisch. Bovendien bevat de voeding ook onverzadigde omega-3 en omega-6 vetzuren, die bij de groei en ontwikkeling van de hersenen helpen.

 

De verpakking is best leuk toch?

Hoe leuk is de verpakking van deze flesvoeding? In ieder geval leuker dan de meeste verpakkingen, toch? Is de voeding op dan kunnen ze prima fungeren als opbergblikken. Potloden, legoblokjes of plastic dieren – alles past er in! Oja, en het bijgeleverde lepeltje kun je makkelijk aan het deksel bevestigen. Zo hoef je tenminste niet met je handen in de pot te graaien.

Wil je nu nog meer weten? Kijk dan even op de  website van Neolac en lees in de blogs interessante informatie over biologische babyvoeding.

 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Neolac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge