16

Overnight oats met magere kwark en gekarameliseerde appel

In de wintermaanden vind ik het heerlijk om havermout ontbijtjes te eten. Havermout is niet alleen gezond, het is bovendien ook heel voedzaam. En dat heb ik nu net nodig in de winter. Deze overnight oats met magere kwark en gekarameliseerde appel is zo’n voedzaam ontbijt. Het fijne aan dit ontbijt vind ik dat het de avond ervoor klaar gemaakt kan worden. De volgende ochtend hoe ik het enkel uit de koelkast te pakken en de topping overheen te doen.

Normaal gesproken worden de overnight oats met melk bereidt, de havermout kan op die manier een nachtje in de melk weken. Maar laat ik nu net geen melk lusten. Met melk heb ik een haat-liefde-verhouding. Bij het ene gerecht lust ik het wel en bij het andere beslist niet. Dit ontbijt is zo’n gerecht waarbij ik het niet lekker bij vind. Daarom heb ik de melk vervangen door magere kwark en water. Bij dit havermout ontbijt kun je zelf kiezen voor jouw favoriete toppings. Bijvoorbeeld banaan, blauwe bessen, rozijnen, of een lepel pindakaas of jam. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik heb gekozen voor gekarameliseerde appel met wat rozijnen. In deze blog vertel ik je hoe dit lekkere en voedzame ontbijtje maakt. Lees maar mee..

 

overnight oats met magere kwark en gekarameliseerde appel

 

Overnight oats met magere kwark en gekarameliseerde appel

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

 • 150 ml magere kwark
 • 8 el water
 • 7 el havermout
 • 1 appel
 • 2 el honing
 • 1 handvol rozijnen
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 tl Chiazaad
 • 1 tl gebroken lijnzaad

Hoe maak je het klaar

 1. Giet het water met de magere kwark in een kom.
 2. Doe daar een theelepel kaneel, Chiazaad en gebroken lijnzaad bij.
 3. Roer alles tot een smeuïg geheel.
 4. Zet het in de koelkast voordat je gaat slapen.

De volgende ochtend

 1. Schil de appels en doe ze in een pannetje.
 2. Doe de honing en kaneel erbij en verwarm het geheel. Roer goed door.
 3. Haal de overnight oats uit de koelkast.
 4. Schep de appel uit het pannetje over de overnight oats. Tot slot een handvol rozijnen en over en het is klaar.

Eet u smakelijk!

Comments 16

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Wat ziet dat er heerlijk uit! Vooral met gekarameliseerde appel lijkt het me zo heerlijk. Alleen krijg ik van rozijnen migraine (zit een bepaalde stof in) als ik het teveel eet, dus daar zou ik dan iets anders voor moeten verzinnen. Tips?

  1. Post
   Author
 2. Mmm! Dit ziet er echt heerlijk uit zeg! In de wintermaanden vind ik warme havemout met warme appels en rozijnen ook echt lekker!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Dit recept ziet er heerlijk uit! Over night oats heb ik nog nooit gehad, maar lijkt mij echt heerlijk 🙂 Deze combi klinkt ook super lekker!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge