Hi, ik ben Aneta

Met mijn bedrijf Mamapraatjes sta ik voor eerlijk moederschap.  Als moeder en vanuit mijn werk als opvoedondersteuner en gezinsvoogd, weet ik uit ervaring dat het moederschap niet alleen maar leuk is. Er zijn ook minder leuke kanten, zoals frustraties en de onzekerheid of je het als moeder allemaal wel goed doet. Ook voor mij is het moederschap wel eens uitdagend.

Hier wordt alleen té weinig over gesproken. Het lijkt alsof iedereen wil laten zien dat het allemaal perfect gaat. Maar weet je, het gras bij de buren is niet groener. Daar weet ik vanuit mijn twaalfjarige werkervaring met kinderen en ouders inmiddels alles van.

Na mijn studie Pedagogiek wist ik in juli 2016 eindelijk wat ik wilde doen, namelijk: moeders bij elkaar brengen, tijdens online en offline bijeenkomsten en ze de mogelijkheid geven om hun ervaringen te delen. Ik vind het namelijk belangrijk dat iedere vrouw zich binnen het moederschap gehoord voelt, dat ze de mooie kanten, maar ook de kwetsbare en onzekere kanten van het moederschap kan delen, zodat ze inziet dat ze er niet alleen voor staat.

Aneta (53)
Aneta (39)

Tijdens deze bijeenkomsten geef ik praktische tips en voorbeelden om thuis in te zetten en onderzoek we jouw opvoedkwaliteiten. Dit doen we door te kijken naar het gedrag van jouw kind maar óók naar jouw gedrag en welke invloed dit heeft binnen de opvoeding van jouw kind.

Wanneer jij je bewust bent van je eigen gedrag en begrijpt waarom je kind doet zoals het doet, kom je erachter welke behoefte jouw kind heeft. Op deze manier krijg jij de situatie weer onder controle.

Ben je benieuwd naar mijn diensten en gratis opvoedtips of geïnteresseerd naar een samenwerking met mij? Scroll door mijn het menu op de website voor meer informatie.

Scholing en werkervaring

 

SCHOLING

  • 2009   –   Sociaal Pedagogisch Werker 4
  • 2016   –   Pedagogiek & GGZ Agogiek

BIJSCHOLING

  • 2013   –    Basic spelen 0-2 jaar
  • 2014   –    (Kinder) Mishandeling en geweld
  • 2016   –    Contextueel en systeemgericht werken
  • 2020   –   Aandachtfunctionaris suïcide 

WERKERVARING

  • 10 jaar werkervaring als pedagogische medewerker binnen de kinderopvang.
  • 5 jaar werkervaring als opvoedondersteuner, waarvan de laatste 2 jaar ook als PGB begeleider met mensen met een lichamelijk- en/of geestelijke handicap/ beperking).
  • 3 jaar werkervaring als gezinsvoogd binnen de jeugdbescherming
Aneta (40)