Blog

Een ontmoeting na 21 jaar – we zitten weer recht tegenover elkaar

Ik weet nog heel goed, dat ik vroeger van mijn moeder naar de tussenschoolse moest. Mijn boterhammen vond ik niks aan en gooide ze altijd stiekem in de prullenbak. Mijn school vriendinnetje Iris ging tussen de middag altijd naar huis om een boterham te eten. Dit vond ik veel leuker. Zonder dat mijn moeder het wist ben ik met Iris mee naar huis gegaan. We aten onze bammetjes en speelden totdat we weer naar school moesten – dag in dag uit. Het was een feest! Mijn moeder kwam niet veel later achter mijn geheimpje OEPS!

Kun jij je nog herinneren dat je eind groep acht tegen je vriendinnetje zei “Wij zijn vriendinnen en raken elkaar nooit meer kwijt.” Zo ging dat ongeveer ook bij ons. En toen was het tijd om naar een nieuwe school te gaan. Helaas gingen we beiden naar verschillende scholen en zijn elkaar op de een of andere manier uit het oog verloren. Ik denk nog vaak terug aan deze tijd. Want wat was leuk! ‘Zou ik jou nog eens terug zien?” 

bloemen ontmoeting na 21 jaar

21 jaar later

Op een avond was ik op Facebook mijn wekelijkse planning aan maken voor mijn blog. Ik zag in mijn beeldscherm het icoontje knipperen voor een vriendschapsverzoek. Ik klikte erop en zag haar naam staan: IRIS. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht! Dat was Iris….mijn school vriendinnetje van 21 jaar geleden. De herinneringen van toen kwamen binnen in mijn gedachten. Wat hebben wij het leuk gehad samen. 

De ontmoeting

Vorige week – om precies te zijn 21 jaar later, stonden wij weer recht tegenover elkaar. We waren geen meisjes meer….maar volwassen vrouwen met een eigen identiteit. Vrouwen die ieder hun eigen weg zijn ingeslagen en hun passies en dromen achterna zijn gegaan in deze grote wereld. Het bijzondere is dat wij één passie delen. En dat is bloggen. Had iemand dat ooit gedacht? Graag wil ik Iris dan ook even voorstellen. Zij is eigenaresse van Kleine indiaantjes.nl. Op haar blog deelt zij verhalen over het moederschap en geeft inspiratie op het gebied van musthaves, (kids) fashion, interieur en geluk. Ik zou zeker even op haar blog kijken.

Terwijl ik deze blog typ denk ik terug aan onze ontmoeting. Wat was het leuk! Ik hoop dan ook dat de volgende keer zich niet weer 21 jaar op zich laat wachten.

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

14 thoughts on “Een ontmoeting na 21 jaar – we zitten weer recht tegenover elkaar

  1. Wauw, echt zo tof om iemand van lang geleden opeens weer te kunnen zien! Het lijkt me heel bijzonder om samen jeugdherinneringen te kunnen ophalen. En wat toevallig dat jullie ook nog dezelfde hobby hebben: bloggen 🙂

  2. Ahh wat een leuk verhaal! Ik moet meteen denken aan vriendinnen die ik uit het oog ben verloren. Misschien moet ik die ook maar eens een berichtje sturen. Wat tof dat jullie dezelfde hobby hebben trouwens!

  3. Wat super leuk om iemand van zo lang geleden weer te zien! Ik spreek echt helemaal niemand meer uit die tijd, en het is toch jammer. Vroeger deelde je lief en leed, om elkaar daarna nooit meer te spreken. Tof ook dat jullie ook allebei bloggen!

  4. Wat leeeeuk!! Ik had ook een beste vriendin op de basisschool en die ben ik ook meteen na groep acht uit het oog verloren. Ik denk ook dat we allebei eigenlijk te verschillend zijn, dus ik weet niet hoe het zou zijn om elkaar weer te zien. Maar geweldig dat jullie allebei nog iets gemeenschappelijks hebben. Mooi is dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge