kinderen erven intelligentie van moeder
Blogs Mama

Onderzoek: Kinderen erven hun intelligentie van hun moeder

Mannen opgelet! Willen jullie een slim kind? Dan staat jullie één ding te wachten; vind een intelligente vrouw. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen hun intelligentie te danken hebben aan de genen die zij van hun moeder geërfd hebben. 

 

Lees ook: Onderzoek | Dit is waarom kinderen steeds meer stress ervaren

 

Hoe zit dit dan precies?

Op het X-chromosoom, waar vrouwen er twee van hebben en mannen één, zijn er tientallen genen die invloed hebben op de intelligentie. Omdat vrouwen dus twee van deze chromosomen hebben, is de kans vrij groot dat kinderen dit erven van hun moeder.

Dit recente onderzoek is overigens niet het enige onderzoek die tot deze bevinding is gekomen. In 1996 in er namelijk ook al een groot geweest. Hierin werden 12.686 mensen ondervraagd over onder andere hun IQ. Het bleek dat de beste voorspeller voor hun IQ het IQ van hun moeder was.

Andere invloeden die de intelligentie ook bepalen

Overigens zijn niet alleen de genen van moeder bepalend voor het intelligentieniveau van het kind. De milieu- en cultuurinvloeden spelen ook een grote rol. Het kind moet hierbij ook de mogelijkheden hebben om zijn intelligentie te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld schoolmogelijkheden.

 

Bron: GoodHouseKeepingNewsner

Photo by Xavier Mouton Photographie on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *