ouders sneller moe
Blogs Mama

Onderzoek: Dit verklaart waarom ouders sneller moe worden dan hun kinderen

Speel jij wel eens een potje voetbal of tikkertje met je kind? Dan is je vast wel opgevallen dat je kind niet moe te krijgen is. Ze rennen en vliegen de hele dag, alsof er niks aan de hand is. En de volgende dag doen ze het nog eens dunnetjes over.

Lees ook: Creatieve ontwikkeling stimuleren | 3 redenen waarom dit zo belangrijk is

Waarschijnlijk kon jij dat vroeger ook toen je klein was. Als we dit nu als volwassenen zouden proberen, dan hadden we het loodje gelegd, nietwaar? Volgens onderzoeker Tony Blazevich is er een verklaring waarom ouders sneller moe zouden worden dan hun kinderen.

Het experiment

Het onderzoek bestond uit een experiment waarin drie verschillende groepen mensen werden verzameld: volwassen duursporters, kinderen die tussen de 8 en 12 jaar oud waren en volwassenen die niet regelmatig aan zware lichamelijke inspanning deden. Tijdens dit experiment liet Tony Blazevich de proefpersonen zo hard mogelijk fietsen. Na afloop keek hij hoe deze mensen daarvan herstelden.

Wat bleek nu; de spieren van de kinderen waren heel goed bestand tegen vermoeidheid. Wat dat betrof konden de kinderen zich zelfs meten met de volwassen duursporters. Zelf na afloop van het experiment bleken de kinderen zich sneller te herstellen dan de duursporters. Dit kwam doordat zij in staat waren om het melkzuur uit hun spieren sneller af te voeren.

Dus laat je kinderen maar lekker door hobbelen. Nergens om je zorgen over te maken. Schijnbaar kunnen ze dit met gemak aan 😉

 

Bron: Scientias.nl

Foto: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *