Hydrofiele doeken actie - We Love Happy Babies
Column

Column van Chantal: Nieuwe ouders opgelet!

Deze tips zijn je redding tijdens de eerste drie maanden….

Een paar maanden nadat mijn dochtertje was geboren vroeg een vriend ons: ‘’Wat zijn nou de top 5 dingen waar jullie echt niet zonder kunnen?’’. Ik heb vaak aan die vraag teruggedacht. Uiteindelijk dan hier mijn bescheiden top 4:

1. Draagdoekplezier

Ze was klein, maar zwaar. Of ik ben gewoon über slap.

Ze had zoveel behoefte aan geborgenheid en warmte. Ik knuffelde haar maar al te graag.
Ik hield haar lekker dicht bij mij in de draagzak. Geweldig spul. Ik kon buiten wandelen, boodschapjes doen, zelfs koken (wel voorzichtig natuurlijk) én ik heb zelfs een keer geplast met haar in mijn buideltje (de nood was echt aan de ‘’vrouw’’).

2. Zuig-je-gekje

Dat ding was veel te groot. Ze kon het niet eens in haar mondje houden toen ze klein was. Maar ze had zoveel zuigbehoefte en het leek haar te troosten. Natuurlijk gaven wij haar een speentje. Gelukkig gebruikt ze het nu alleen nog als ze gaat slapen.

3. Anti kramp spul

Wat had ze een krampjes. Ik huilde regelmatig met haar mee, omdat ik niets kon doen om de pijn weg te nemen. Ik heb een dieet gevolgd totdat ik stopte met borstvoeding. Venkelthee, kruikjes, babymassages. Het mocht niet baten. Uiteindelijk gaven we haar Infacol.
Ik heb er tegenstrijdige gevoelens bij gehad. Ik wilde helemaal geen troep in haar kleine lijfje stoppen. Maar ik moest íets doen om haar te helpen.

Twee weken nadat ik was gestopt met borstvoeding vertelde iemand mij over ABC Dophilus. Een week na dat gesprek vertelde ik een nieuwe, wanhopige moeder dat ik die tip had gehad. Drie weken daarna kwam ik de nieuwe, wanhopige moeder weer tegen. Ze was zo dankbaar voor de tip. Ze vertelde mij dat ABC Dophilus haar zoontje ontzettend had geholpen. Had ik het zelf maar eerder geweten, dan had mijn dochtertje misschien niet zoveel pijn gehad.

4. Hydrofiele hemel

Waar ik nog steeds gebruik van maak zijn de simpele, maar oh zo multifunctionele hydrofiele doeken. Geweldige dingen!

In het begin was ons meisje zó klein dat we haar ermee konden inbakeren.
Ik gebruikte een apart setje hydrofiele doeken op haar verschoonbedje, ter ondersteuning bij heftige ongelukjes. Ik gebruikte ze als handdoekjes na haar badje.

Ik gebruikte ze als dunne dekentjes in de zomer. Ik gebruikte de doeken om de kinderwagen mee af te dekken (voor een gedeelte) zodat ze geen last had van de felle zon.

En nu, nu gebruik ik ze als slabbetje ónder haar slabbetje.

Want ze eet zoals haar vader eet… als een klein varkentje.

Heb jij nog een aanvulling op mijn top 4 lijst? Laat het weten en help nieuwe ouders een handje mee!

* W I N A C T I E *

Je kunt een setje van deze prachtige exclusieve hydrofiele doeken winnen. Wat je daarvoor kunt doen om mee te doen is het volgende:

* Laat op Facebook óf Instagram van Mamapraatjes een reactie achter waarom jij een setje exclusieve hydrofiele doeken wilt winnen!

* Volg We Love Happy Babies op Instagram én op Facebook

* Zondag 21 mei om 19:00 maken we de gelukkige winnaar bekend.

hydrofiele doeken we love happy babies
Geen zin om te wachten? De nieuwe 100% katoen hydrofiele doeken van We Love Happy Babies zijn ook te verkrijgen via de website

2 Reacties

  • Linda

    Zo herkenbaar wat je schrijft! Je top 4 zijn hier ook geen overbodige luxe geweest. En na anderhalf jaar nog steeds trouwens, dat speentje en de doeken. Fenna slaapt zelfs met zo’n hydrofiel monddoekje, ze kan niet zonder.
    Nu in verwachting van baby2, dus gaan we alles weer opnieuw meemaken 🙂

  • Chantal

    Hoi Linda! Ik zie je reactie nu pas! Wat leuk dat je je er in kan vinden, ik hoop van harte dat je er net zo veel plezier van kan beleven bij je tweede als bij je eerste 🙂 Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge