kookkunsten

Mugcake met kwark en kaneel

Dit ontbijt is misschien wel het lekkerste ontbijt ever. Bovendien is hij ook simpel, maar je kan het zo speciaal maken als je zelf wil. Het enige wat je écht nodig hebt is een magnetron. Mocht je die nu niet hebben, is een oven ook goed maar dan heb je wel even wat tijd nodig ’s morgens. In deze blog van vandaag laat ik je zien hoe je een Mugcake met kwark en kaneel maakt. Lees je mee?

Mugcake met kwark en kaneel

Wat heb je nodig (basis)

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 6 el havermout

Hoe maak je het klaar

  1. Prak de banaan in een kom.
  2. Doe het ei en de havermout erbij en meng het geheel tot een gladde massa.
  3. Schep het mengsel vervolgens in een kopje en doe het voor ongeveer 3 á 4 minuten in de magnetron (600wat).

Wat ik hierboven heb beschreven is dus de basis van een cake. Om de cake wat spannender te maken kun je kiezen om wat fruit of andere producten door het beslag heen te doen, voordat je hem in de magnetron doet.

Dit kan bestaan uit:

  • Aardbeien
  • Peer
  • Diepvriesfruit zoals bosbessen
  • Gedroogd fruit zoals Gojibessen, Gedroogde pruimen of dadels
  • Mango
  • Stukjes chocolade
  • Rauwe cacao
  • Kaneel
  • Kokosrasp

En zo kan je eindeloos door gaan! Persoonlijk vind ik het lekker om bij mijn mugcake yoghurt te eten. Zelf gebruik ik Griekse yoghurt. Mocht je nu kiezen voor een basis mugcake, kan je ook wat fruit of andere producten als topping gebruiken, boven op je yoghurt.

 

Liefs Aneta

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

3 thoughts on “Mugcake met kwark en kaneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge