monkey platter
Blogs Kidsproof recepten Opvoeden

Monkey platter: Je kind gezond en gevarieerd laten eten

Is jouw kind een moeilijke eter? Dan kan de ‘Monkey Platter’ de uitkomst zijn. Nu vraag jij je misschien wel af wat zo’n ‘apenbord’ is en hoe dat in zijn werk gaat. Dat komt goed uit! Want in dit artikel geef ik antwoord op deze twee vragen.

Lees ook: Als je kind niet wil eten | 7 praktische tips om je kind aan het eten te krijgen

Wat is de Monkey platter?

De Monkey platter is een methode waarmee het kind op een leuke maar vooral gezonde manier kennis kan maken met verschillende voedingsproducten. De bedoeling is dat je een bepaald aantal voedingsproducten gesneden en wel op een bord neerlegt. Dit kunnen stukken fruit, groenten, vlees of andere producten zijn. Op die manier kan je kind zelf kiezen wat, wanneer en hoeveel hij wil eten. Zolang jij er maar voor zorgt dat er gezonde en gevarieerde voedingsmiddelen op het bord liggen.

Mijn kind zelf laten kiezen?

Ik hoor je denken: “Maar dan kiest hij alleen de dingen die hij lekker vind”. Ja dat klopt. Wel als je ze laat kiezen tussen snoep, koek of een stuk fruit.

Volgens Clara Davis hoeven wij ons geen zorgen te maken dat onze kinderen door middel van de ‘Monkey Platter’ niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Vanuit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen al vanaf hele jonge leeftijd in staat zijn om voedingsproducten naar binnen te werken die hun lichaam nodig heeft om te kunnen groeien.

Hoe werkt dat dan?

Pak een bord en leg er verschillende voedingsproducten op. Dit kunnen tomaatjes, avocado, stukjes fruit, brood, noten of vleesproducten zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarna observeer je wat je kind zoal eet. Is dit voornamelijk vlees, dan kun je er voor kiezen om de volgende dag wat meer groenten of andere voedende producten aan te bieden. Kijk hoe dat gaat.

Volgens Clara Davis kun je het bord de hele dag door aanbieden. Hierdoor kun je namelijk ontdekken wat je kind lekker en minder lekker vindt, zonder dat je strijd hoeft te voeren. Best makkelijk toch?

Ken jij deze methode al? 

Bron: KiindGroene vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *