Blog

Mijn top 5 favoriete boeken aller tijden

Op het bloggen na vind ik het lezen van en boek erg leuk. Even tijd voor voor iets anders, ontspannen en mijzelf begeven in een spannend verhaal. Helaas heb ik hier niet altijd even veel tijd voor. Maar in de vakantieperiodes probeer ik alles op alles te zetten om hier een gaatje voor vrij te maken.

Zo heb ik tijdens mijn schoolvakantie een stuk of acht boeken gelezen. Mijn favoriete genres zijn waargebeurde verhalen, drama en thrillers. Daarnaast vind ik het leuk om informatieve boeken te lezen. Boeken waar ik iets van leer en mij op nieuwe gedachten brengen. De volgende boeken die ik met je ga delen zijn mijn top 5  favoriete boeken aller tijden

 

Schone handen (René Appel)

top 5 favoriete boeken aller tijden

 

Het boek ‘Schone handen’ is een verhaal die ik in één ruk heb uitgelezen. Ik heb letterlijk op het puntje van mijn stoel gezeten. Als je van spanning houdt, raad ik je dit boek zeker aan. Het aparte aan het boek is dat het verhaal vanuit twee hoofdpersonen wordt geschreven, Sylvia en Eddie.

Sylvia’s echtgenoot Eddie is een belangrijke schakel in het criminele circuit. Ze leiden samen met hun twee kinderen het perfecte leven, een groot huis, mooie auto voor de deur en genoeg poen op de bank. Echter is Sylvia helemaal klaar met dit leven. Ze wordt steeds angstiger dat haar en haar kinderen iets zal overkomen. Na een paar incidenten besluit ze samen met haar twee kinderen te vluchten, in de hoop een rustig en veilig leven op te kunnen bouwen. Maar niets is minder waar. Zo makkelijk komt Sylvia niet van Eddie af. Ze weet gewoon te veel…

 

In een sluier gevangen & uit liefde voor mijn kind

top 5 favoriete boeken aller tijden

 

‘In het sluier gevangen’ is een waargebeurd verhaal van een moeder en dochter die uit elkaar gerukt worden. Het is een boek die mij heeft laten zien hoe wreed de wereld soms is. Ik heb tijdens het lezen van het boek zowel gehuild als gelachen. Aan de andere kant symboliseert het boek hoe sterk ‘wij vrouwen’ eigenlijk zijn, zeker als het op onze kinderen aan komt. Ik heb dit boek twee keer gelezen en nog steeds blijft dit verhaal mij verbazen.

Het boek gaat over een echtpaar, Betty en Moody. Samen met hun dochtertje leiden zij een gelukkig leven in Amerika. Moody heeft een goede baan als huisarts. In de zomervakantie besluit het gezin op vakantie te gaan naar Iran, het geboorteland van Moody. Alle drie genieten zij van de vakantie en hun ontmoeting met de familie van Moody .Totdat Moody uit het niets zijn vrouw laat weten dat hij zijn leven in Iran op wil bouwen, samen met Betty en zijn dochter. Betty is diep geschokt. Hij ontpopt zich tot een gewelddadige man die zijn gezin gevangen wil houden in Iran. Voor Betty en haar dochter begint de ellende..

 

Het meisje in de trein

top 5 favoriete boeken aller tijden

 

Wat een verrassend en origineel boek is dit! Het is goed en vlot geschreven. Daarnaast is het verhaal wat betreft spanning geleidelijk opgebouwd, waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Ik vond het jammer dat ik het zo snel uitgelezen had.

Het boek gaat over Rachel. Zij is na haar scheiding depressief geworden en is aan de drank gegaan. Ze woont bij een vriendin op kamers in Ashbury, een dropje naast Londen. Ze heeft geen werk maar dat weet haar vriendin niet. Elke ochtend neemt Rachel braaf de trein, vanuit Ashbury naar Londen, onder het mom van; ‘ik ga naar mijn werk’. De trein waar Rachel elke dag in zit, stopt iedere keer voor een rood sein, bij een rijtje met huizen. Vanuit de trein kijkt Rachel in een van de huizen naar binnen en volgt een jong stel die zij ziet als droomkoppel. Ze fantaseert erover en denkt er over na hoe het zou zijn als zij in dat huis zou wonen. Tot de dag dat Rachel het gevoel heeft dat er iets niet klopt in dat huis. Ze gaat op onderzoek uit en komt tot een bizarre ontdekking…

Vlucht uit het land van de vrijheid (Anna Meijerink)

 top 5 favoriete boeken aller tijden

Nog een verhaal die waargebeurd is, het verhaal van Anna Meijerink. Zij werd in 1984 door haar vader uitgehuwelijkt aan de zoon van Abraham Wotherspoon. Een man wonend in Amerika en de leider van een sekte. In dit boek verteld Anna hoe zij bij die sekte terecht kwam, hoe het daar aan toe ging en wat voor vreselijke ellende zij heeft meegemaakt. In tien jaar tijd kreeg ze zeven kinderen, ze werd mishandeld en haar kinderen seksueel misbruikt. De enige optie die nog overbleef was vluchten…

Daglicht (Marion Pauw)

  top 5 favoriete boeken aller tijden

 

Het boek ‘daglicht’ wordt vanuit twee personen geschreven; Iris en Ray. Het mooie aan dit boek is dat alles tot in detail wordt beschreven. Het verhaal is makkelijk leesbaar. Als je van een beetje spanning houdt, raad ik je dit boek aan.

Iris is een succesvolle advocate en alleenstaande moeder. Zij worstelt met het combineren van haar carrière en het opvoeden van haar moeilijk opvoedbare zoontje. Iris krijgt een zaak voor ogen, van een man (Ray) die veroordeeld is voor de moord op zijn buurvrouw. Hij zit zijn straf uit in de tbs-kliniek. Ray is er van overtuigd dat hij onschuldig is. Iris lijkt hem te geloven en wil alles tot op de bodem uitzoeken. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er schrikbarende feiten vanuit onverwachte hoek.

 

Behoort lezen ook tot een van je hobby’s?  Welke top 5 favoriete boeken aller tijden heb jij?

Liefs Aneta

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

2 thoughts on “Mijn top 5 favoriete boeken aller tijden

  1. Heej Anet!
    Leuk deze tips. Had deze blog al n tijdje terug gelezen, maar nu heb ik tijd om de boeken op m’n e-reader te zetten. Alleen ‘Daglicht’ had ik al gelezen, dat vond ik ook een super boek!
    Ben benieuwd naar de rest ?.
    Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge