meneer-de-uil is terug
Blogs,  Mama

Meneer de Uil is terug

Wie kent hem niet?!  Meneer de Uil. Vijftig jaar na de uitzending van de eerst aflevering op televisie keert meneer de Uil samen met zijn vriendjes terug. 

Er is een nieuw boek én een tentoonstelling, welke vanaf 29 september in Rotterdam haar deuren heeft geopend. Ook zal vanaf 19 december de film ‘De Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-Spelen’ in première gaan. En als klap op de vuurpijl worden komend jaar 52 nieuwe afleveringen van de Fabeltjeskrant op televisie uitgezonden.

Lees meer: De leukste evenementen voor kinderen in oktober

Meneer de Uil is jeugdsentiment

Het is precies 50 jaar geleden dat de poppenserie alle kinderhartjes deed smelten. Tussen 1968 en 1990 werden in totaal 1.612 afleveringen op televisie uitgezonden. Ja, ik keek er ook naar. Meneer de Uil is voor mij jeugdsentiment. Ik vind het daarom geweldig dat hij terug komt.

Meneer de Uil in een modern jasje

Aan de terugkeer van De Fabletjeskrant is ruim vier jaar gewerkt. Meneer de Uil zou meneer de Uil niet zijn als hij ook met zijn tijd mee ging. Van een heuse pop die met de hand bediend werd onder een tafel met sleuven, komt meneer de Uil terug in animatie 3D.

Ik ben heel benieuwd naar zijn comeback.

 

Bron: NRCDe Fabeltjeskrant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge