meedoen aan moeders voor moeders
Blogs Zwangerschap

Meedoen aan Moeders voor Moeders doe je zo!

Ben je zwanger? Dan kan jouw urine heel waardevol zijn. Het bevat namelijk het hormoon hCG. Dit hormoon wordt weer gebruikt om vruchtbaarheidsproblemen te behandelen. Moeders voor Moeders is de organisatie die deze plasjes inzamelt. Omdat ik dit een heel mooi initiatief vind, wil ik je in dit artikel meer vertellen over deze organisatie.

Lees ook: Kraamzorg aanvragen? Je hebt de kans dat je niet de volledige uren krijgt

Hoe werkt het?

Alle vrouwen kunnen vanaf de 6e tot en met de 16e week van hun zwangerschap hun urine doneren aan Moeders voor Moeders. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen wordt uit de urine het hormoon hCG gehaald. Van dit hormoon wordt het geneesmiddel gemaakt dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid.

Meedoen is heel makkelijk. Allereerst kun jij je aanmelden via deze link. Als jij je hebt aangemeld zal een van de informatrices contact met je opnemen om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak zal ze precies uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Daarnaast test zij jouw urine op de aanwezigheid van het hCG hormoon en worden de deelnamevoorwaarden met je doorgenomen.

Plassen maar!

Van moeders voor Moeders ontvang je alle benodigdheden. Dit is een opvangkannetje waarmee jij je urine kunt opvangen (het woord zegt het al). Je krijgt een blauwe fles waar je de urine in over kan gieten. Ook krijg je een kratje waar je de blauwe flessen met urine in kunt bewaren.

Ophalen van je urine

Je mag per week zelf bepalen op welke dag jij je urine opvangt. Dat voorkomt nare luchtjes. Iedere week wordt de urine bij jouw thuis opgehaald door een chauffeur. Je hoeft er niet voor thuis te blijven. Het kratje kun je gewoon voor je deur neerzetten.

Lees ook: 7 manieren om te besparen op de babyuitzet

Doe mee aan Moeders voor Moeders

Mocht je tussen de 6 en de 12 weken in verwachting zijn, dan nodig ik je uit om mee te doen aan Moeders voor Moeder. Hoe mooi is het om anderen te helpen met het realiseren van hun kinderwens. Ken jij iemand die net zwanger is? Tag haar dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *