Blog

Liebster Award | Ik ben genomineerd!

Van de week opende ik mijn mailbox en stuitte op een heel verrassend mailtje. Totaal onverwachts ben ik door Denise (Deneesi.nl) genomineerd voor de Liebster Award. Super leuk! Denise heb ik pas geleden leren kennen via mijn blog. Een aardige meid die eind 2016 is begonnen met bloggen over gezondheid en happiness en via deze weg haar geluk probeert te vinden. Neem zeker een kijkje op haar blog.

Nu zal je vast wel denken: “Wat is de Liebster Award?” Ik ga het je vertellen. Deze Award is in het leven geroepen om startende bloggers in de schijnwerpers te zetten. Door middel van een aantal vragen te beantwoorden, zullen de lezers de persoon achter de blog beter leren kennen. Een heel leuk initiatief om startende bloggers op die manier op de kaart te zetten. Ook ik heb vragen gekregen van Denise en zal ze met plezier beantwoorden. Hier komen ze…

 

Wat inspireert jou het meest om door te gaan met bloggen?

Wat mij het meest inspireert zijn mijn passies: koken, fotograferen en schrijven. Wat veel mensen niet weten is dat ik altijd al mijn eigen magazine wilde hebben. Deze passies heb ik met elkaar gebundeld en zo is deze blog ontstaan. Dit is voor mij een soort magazine, alleen dan digitaal. Ik vind het zo leuk om dagelijks bezig te zijn met dingen die mij inspireren. Ik krijg hier zoveel voldoening van. Wat mij ook enorm inspireert zijn jullie. Elke dag weer, vind ik het leuk dat jullie reageren op mijn verhalen. Ook al ken je elkaar niet persoonlijk, je bouwt via deze weg een band op met elkaar. Dat vind ik best speciaal.

Welke vraag zou je jezelf willen stellen over 10 jaar?

Ik ben een reislustig persoon en bezoek gemiddeld drie keer per jaar een land en/of een stad. Mijn doel is om zoveel mogelijk van de wereld te zien en verschillende culturen te proeven. De vraag die ik dus mij over tien jaar zou willen stellen is: “Welke landen staan nog op mijn bucketlist?” Deze foto is genomen tijdens mijn reis door Japan. In dit mini restaurantje hebben we ei pannenkoeken met groenten en een soort soort soja sausje gegeten.

 

lieber award japan

 

Is er iets wat je elke dag weer gelukkig maakt?

Er is niet iets specifieks wat mij elke dag weer gelukkig maakt. Het is een opeenstapeling van dingen die ervoor zorgen dat ik iedere dag vol energie mijn bed uit kom. Ik geniet van het leven, heb mensen om me heen die ik lief heb en die mij ook lief hebben. Bovendien doe ik wat ik leuk vind om te doen, waardoor ik iedere dag weer met volle honderd procent energie mijn bed uit kom.

Wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid betekent mij: jezelf zijn, doen wat je leuk vindt om te doen. Je dromen najagen zonder dat iemand daar een oordeel over heeft. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik hier mijn eigen keuze in mag maken.

Denk je dat je bent geboren voor een reden? Zo, ja wat is die reden dan?

Nee daar geloof ik niet in.

Wat of wie heb je nodig om jezelf ergens thuis te voelen?

Ik kan mijzelf omschrijven als een sociaal persoon, die met goed en vertrouwd gezelschap een heel eind in de goede richting komt. Wel ben ik van mening dat ‘je ergens thuis voelen’ niet af moet hangen van anderen. Jij bent de kapitein van je eigen leven en jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Dus als jij je ergens thuis wilt voelen, moet je daar zelf wat aan doen.

Welke drie leefregels zou jij aan anderen willen geven om een gelukkiger leven te hebben?

Wat leuk! Deze vraag heb ik mijzelf ook gesteld en heb daar een blog over geschreven. Uiteraard gelden deze leefregels niet voor iedereen. Ieder mens is anders en heeft een andere manier van leven. Het doel van dit artikel is om anderen te inspireren en na te laten denken wat hen gelukkig maakt. Binnenkort kom ik daar dus op terug.

Wat vind je dat je nog moet doen voordat je (op oude leeftijd natuurlijk) dood gaat?

Om in de sferen van het reizen te blijven, ik zou zo graag een keer Antarctica willen bezoeken. Het idee om aan het einde van de wereld te staan (dat noem ik zo), de magie van het witte sneeuw met ijsschotsen en pinguïns. Prachtig! Jaren terug heb ik een aflevering van Noortje Dessing gezien, waarin zij naar Antarctica afreisde. Ik vond dat zo fascinerend om te zien, dat deze reis op mijn bucketlist staat. Daarnaast zou ik graag willen ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen. Mijn vriend en ik willen graag voor een paar jaar naar het buitenland. We denken aan Zwitserland of Zweden. Hieronder zie je foto van Zwitserland, honderd kilometer vanaf Zurich. Tijdens ons bezoek bij vrienden zijn we hier naar toe gereden en hebben een wandeling gemaakt. Ondanks dat het land prachtig is zou ik na een paar jaar heel graag willen terugkeren naar Nederland. Ik ben een enorm vader-en-moeders-kind en zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om permanent in het buitenland te wonen.

 

lieber award Zwitserland

Luister je wel eens naar je intuïtie?

Nee, niet altijd. Vanuit mijn ervaringen uit het verleden ben ik op dit gebied wel meer gaan luisteren naar mijn intuïtie. Welke ervaringen dat zijn geweest vertel ik liever niet. Maar toch zijn er soms dingen die ik beter met mijn verstand kan doen. Dat zijn dingen waar ik ergens onzeker over ben. Ik durf het dan bijvoorbeeld niet aan omdat ik bang ben dat het fout gaat. Als ik in dit geval naar mijn gevoel zou luisteren, zou ik het niet doen. Het gevolg hiervan is dat ik dan niet heb kunnen ervaren hoe het zou zijn als ik het wel had gedaan. Snap je hem nog? 🙂

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Ik ben een ochtendmens en sta het liefst om 07.00 uur op om mijn dag te beginnen. Na mijn kleine ontbijt ga ik een uurtje sporten. Als ik weer thuis ben maak ik voor mijzelf een echt ontbijt klaar. Daarna ga ik als een wervelwind door het huis: was opvouwen, toilet poetsen en stofzuigen. Als ik deze taken gedaan heb, plof ik met mijn laptop op de bank en laat ik mij inspireren voor het eten voor die avond. Met mijn boodschappenlijstje loop ik naar de supermarkt om inkopen te doen. Eenmaal thuis gekomen maak ik lunch en beland ik samen met mijn laptop aan de keukentafel. Ik check mijn mail, lees de blogs van mijn favoriete bloggers en ga aan de slag met mijn eigen blog. Als mijn vriend thuis is gekomen van zijn werk, drinken we samen een kopje thee en maak ik het eten klaar. Na het eten plan ik nog een uurtje in voor mijn blog en plof ik uiteindelijk op de bank met een goed boek of kijk ik een film met mijn vriend. Best productief dagje toch?

Wat was een belangrijk keerpunt in je leven?

Oeh, dat is een lastige vraag. Er is niet iets specifieks waardoor mijn leven een andere wending heeft gekregen. Of toch wel? Vier jaar geleden heb ik ervoor gekozen om een deeltijd studie te volgen. De reden hiervoor is dat ik niet mijn hele leven binnen de kinderopvang wil blijven werken. Daarbij vind ik de ontwikkeling en eventuele problematiek van kind en jeugd heel interessant. Dus er zat maar één ding op: Met mijn neus weer in de boeken. Ondanks dat ik veel kennis en energie uit mij studie haal, heeft dit wel een aanslag op mijn sociale leven veroorzaakt. Maar ik doe het voor het goede doel. In juni 2017 studeer ik af.

 

Ik vond het heel leuk om deze vragen te mogen beantwoorden. Ze hebben mij echt aan het denken gezet. Bedankt Denise! Ja, nu is het de beurt om andere bloggers te nomineren. Dit zijn:

Aan deze Liebster Award zitten een aantal spelregels:

De regels van de Liebster Award

 1. Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
 2. Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
 3. Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
 4. Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
 5. Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

 

Heel veel plezier met het beantwoorden van de volgende vragen:

 1. Welke 3 dingen zou je mee nemen naar een onbewoond eiland?
 2. Wat is je grootste angst?
 3. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 4. Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
 5. Wat staat er bovenaan jou travel-bucketlist en waarom?
 6. Wat is je grootste droom?
 7. Wat of wie inspireert jou het meest je je leven?
 8. Waar ben je ontzettend dankbaar voor?
 9. Waar sta jij over 10 jaar?
 10. Wat zijn jou mooiste persoonlijke eigenschappen?
 11. Welke doelen heb je voor het jaar 2017?

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

12 thoughts on “Liebster Award | Ik ben genomineerd!

 1. Leuk hoe je de vragen hebt beantwoord! Antarctica zou ik ook graag willen zien. Je ideale dag ziet er trouwens erg belovend uit, haha. Dat is namelijk ook deels mijn ideale dag. En ook heel veel succes met je studie. Ga je daarna door studeren of ga je na het behalen van je diploma werken?

  1. Lief dank je wel! Na mijn studie is het voorlopig even klaar met leren, haha. Momenteel werk ik binnen de kinderopvang maar zou graag een andere baan willen. Dus dat is mijn volgende doel.

 2. Zo leuk om je antwoorden op de vragen te lezen! Spannend hoor, het afstuderen! Heel veel succes daarmee 🙂
  Wat lief dat je onder andere mijn blog hebt genomineerd! Dankjewel! Vind je het alleen erg als ik het in een iets ander jasje giet door één van de vragen uit te kiezen en daar een artikel aan te wijden? Dan verwijs ik daarbij ook naar jouw blog natuurlijk 🙂 Ik heb namelijk laatst al een tag ingevuld 😉

  1. Dank je wel! Nee ik vind het helemaal niet erg. Doe waar jij je goed bij voelt en wat bij je past. Leuk dat je een vraag gaat beantwoorden. Ik ben heel nieuwsgierig welke…

 3. Super leuk om je beter te leren kennen! Ik wist niet dat het je droom was om een magazine te starten. Onwijs gaaf dat je dat is gelukt via deze blog. Ik vind dat je altijd leuke onderwerpen aankaart . Ik ben benieuwd naar je artikel over gelukkiger leven. Nogmaals bedankt voor de nominatie! Ik ga hem binnenkort invullen (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge