kosten kinderopvang omhoog
Blogs,  Mama,  Onderzoek

Kosten kinderopvang gaan flink omhoog

Ouders met kinderen op het kinderdagverblijf opgelet! Want vanaf volgend jaar gaan de kosten van de kinderopvang flink omhoog. Dit blijkt uit cijfers van de Brancheorganisatie kinderopvang. De kosten stijgen doordat een pedagogisch medewerker voortaan met één baby minder op de groep mag staan. 

 

Lees ook: Let hier op bij het kiezen van een kinderdagverblijf

 

Om de kwaliteit binnen de kinderopvang te verhogen, komen er vanaf 1 januari 2019 strengere eisen voor baby’s. Voorheen mocht een pedagogisch medewerker voor vier 0-jarigen tegelijkertijd zorgen. Vanaf het nieuwe jaar worden dit er nog maar drie. Dit betekent dat er meer leidsters nodig zijn op de groepen. De brancheorganisatie verwacht dat de kosten met ruim 7 procent zullen stijgen, dit meldt het Algemeen Dagblad.

Kwaliteit staat voorop

Ondanks dat de kosten binnen de kinderopvang omhoog gaan, ben ik wel van mening dat de kwaliteit voorop staat. En daar zit een prijskaartje aan. In de periode dat ik op het kinderdagverblijf werkte (dat is zo’n 1,5 jaar geleden) mocht ik met 5 kinderen onder de 1 jaar op een groep staan. Ik kan je vertellen; dit was niet te doen. Vaak hadden de kinderen rond dezelfde tijd voeding nodig of deden zij hun slaapje. Je kunt je misschien wel bedenken dat dit een race tegen de klok was, laat staan dat ik in mijn eentje de veiligheid van deze kinderen tegelijk kon bewaken.

 

Lees ook: Dit is het verschil tussen de kinderopvang en gastouder

 

Ik ben blij dat er vanaf het nieuwe jaar strengere eisen komen. Doordat een pedagogische medewerker straks met 3 kinderen onder 1 jaar op een groep mag staan, is er voldoende ruimte voor individuele aandacht en het bewaken van de veiligheid. Als het om je kind gaat, staat kwaliteit voorop.

 

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge