kinderen helpen slapen bij warm weer
baby,  Basisschoolkind,  Blogs,  peuter

Deze 7 tips helpen je kind te slapen bij warm weer

De zomerse maanden en stijgende temperaturen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Nederland mogen we dit jaar ook van geluk spreken, yes! Al moet ik zeggen dat het niet altijd fijn is om s’nachts met warm weer te slapen. Vooral het kind worden hier onrustig van. Om de nacht goed door te komen, lees je hier 7 tips die je kind helpen te slapen bij warm weer.

Deze 7 tips helpen je kind te slapen bij warm weer

  1. Bij warm weer kun je gedurende de dag de ramen het beste dichthouden. Heb je gordijnen doe deze dan dicht. Hoe donkerder in de kamer hoe beter.Drinken en nog eens drinken! Al is kinderen laten drinken niet altijd makkelijk. Zorg voor wat afwisseling. In een eerder geschreven artikel geef ik 2 alternatieven op water. Om je baby meer vocht te laten drinken kun je bij de fles extra water  toevoegen.
  2. Zorg voor een rustige dag en/of avond zonder al te veel inspannende activiteiten. Met de oplopende temperaturen krijgen kinderen het eerder warm en zweten ze sneller (dat is logisch). Bij baby’s moeten we extra voorzichtig zijn met het warme weer. Zij zijn namelijk nog niet in staat hun lichaamstemperatuur te reguleren en zijn bovendien volledig afhankelijk van anderen. Rust, schaduw en vocht zijn in dit geval van belang.
  3. Laat je kind voor het slapen gaan koel douchen of in bad gaan. Op die manier neemt het lichaamstemperatuur af waardoor hij beter kan (in)slapen.
  4. Wanneer het in de avond is afgekoeld, kun je je ramen tegenover elkaar open zetten (indien mogelijk). Zo kan het in de slaapkamer iets afkoelen.
  5. Voor het slapen met de warme temperaturen is een luier of onderbroekje, met een dunne slaapzak of laken voldoende.
  6. Voor grotere kinderen kan het fijn zijn als er naast hun bed een beker water staat. Zo hoeven ze ’s nachts niet uit bed en dat scheelt voor jou ook een rondje lopen.
  7. Houd die rust! Het is warm! 😉

Heb jij nog andere tips die je kind kunnen helpen te slapen tijdens warme dagen?

 

Photo by Picsea on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge