kinderen en vriendschap
Blogs,  Mama

Kinderen en vriendschap | Dag van de vriendschap

Vandaag is het de Internationale dag van de vriendschap. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en heeft als doel de rol te benadrukken die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. In Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië is deze dag heel populair en wordt hij uitbundig gevierd.

 

Kinderen en vriendschap

Of je nu oud of jong bent, vriendschappen zijn belangrijk. Ze dragen bij aan ons geluk en geven ons een goed gevoel over ons zelf. Kinderen onder de 3 jaar kennen nog niet echt vriendschappen. Ze spelen nog niet met elkaar maar juist naast elkaar. Vriendschappen aangaan begint bij kinderen pas vanaf het 3e levensjaar. Rond hun 5e á 6e levensjaar gaan vriendschapsrelaties meer voor ze betekenen. Hoe ouder een kind wordt hoe hechter de vriendschappen uiteindelijk worden.

kinderen en vriendschap

Vriendschappen dragen bij aan…..

Net als spelen, draagt ook vriendschap bij aan de ontwikkeling van het kind, denk maar bijvoorbeeld aan het leren wachten op elkaar. Maar vriendschap draagt nog meer bij aan de ontwikkeling van het kind. Hieronder noem ik enkele aspecten op:

 

  • Het inlevingsvermogen.
  • De sociale vaardigheden.
  • Een positief zelfbeeld.
  • De verrijking van de fantasie.
  • Het zelfvertrouwen.
  • Het aangaan van relaties met anderen.

 

Inmiddels ben ik ruim 18 jaar bevriend met enkele vriendinnen. Het voelt voor mij als familie. Ik kan blind op hen vertrouwen en ze staan altijd voor mij klaar. Dat vind ik het mooiste aan vriendschap. Wat betekent vriendschap voor jou?

 

Groetjes Aneta

 

 

Foto: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge