Basisschoolkind,  Blogs

Kinderboekenweek: Gratis kinderboek bij 10,- aan kinderboeken bij Bol.com

Leg de telefoon maar in de kast. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een boek. Van 3 tot en met 14 oktober 2018 is het namelijk kinderboekenweek. In deze week zijn er door het hele land verschillende activiteiten gaande. Het doel: zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen.

Sinds 1954 wordt deze week al georganiseerd. Ieder jaar met een verschillend thema. In 2018 is het thema Kom erbij. Een mooie gebaar om pesten onder de aandacht te brengen, maar nog beter om vriendschappen voor het leven te maken.

 

Lees ook: De Prentenboek Top Tien van het jaar 2017

 

Het Kinderboekenweekgeschenk

Costa Banana is een land met een eigen president. Zijn kinderen, Rosa en Fico, ontmoeten Angelino. Hij is de zoon van de grootste vijand van president Pablo Fernando. De presidenten Costa Banana en Costa Kanaria hebben al een tijd ruzie over een aantal onbewoonde eilandjes. In het boek De Eilandenruzie blijkt dat Angelino een aardige jongen is, maar is hij wel betrouwbaar?

De schrijver van De Eilandenruzie is Jozua Douglas. Zijn verhalen zitten boordevol spanning en humor. Het is duidelijk geschikt voor kinderen en mij lijkt het zelf ook wat. Is dit verhaal niet voor iedereen heel erg nuttig? Wat doet vriendschap met mensen? Lijkt mij prachtig om te zien dat het thema Kom erbij zo verbindend kan werken. Jozua Douglas is tweemaal bekroond met de Pluim van de Nederlandse Kinderjury en zijn eerste boek (De verschrikkelijke badmeester) werd bekroond met de Hotze de Roosprijs. Een waardeert schrijver kan ik wel zeggen.

 

Lees ook: Meneer de Uil is terug!

 

Lezen is niet meer vanzelfsprekend

De laatste jaren is digitalisering niet meer weg te denken op scholen. Vele klassen werken met een tablet in het lokaal. Daar kunnen leerlingen hun lessen op maken. Een nadeel daarvan is dat het concentratievermogen langzaam wegebt. Lezen wordt gezien als iets stoms, maar is ontzettend belangrijk. Het is een basisprincipe van onze maatschappij. Een goed, spannend of humoristisch boek is zoveel waard. Ik vind dat wij kinderen moeten helpen om te gaan lezen. Dus leg de telefoon weg en pak op het boek.

De Eilandenruzie krijg je als extraatje bij €10 aan aankopen bij Bol.com

 

Tekst: Mitchel Kleuver. Volgen hem jullie al op Facebook?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge