8 Comments

 • Maaike schreef:

  Ja, zindelijkheidstraining is een behoorlijke klus. Mijn kinderen gaven eigenlijk geen signalen. Maar instinctief dacht ik dat ze er wel aan toe waren. Allebei waren ze voor hun derde zindelijk. Mijn tip is: doorpakken! Ik legde uit dat ze geen luiers meer hoefden. En deed dan ook echt geen luiers meer om. Wel kocht ik veel leuk ondergoed en joggingbroekjes voor de eerste week.

  • Anoniem schreef:

   Wat goed dat ze voor hun derde zindelijk waren. Ja, doorpakken is hét sleutelwoord. Als je er eenmaal aan begint, de luiers proberen te vermijden

 • Ik ben benieuwd hoe dat straks hier gaat. Mijn zoontje wordt volgende maand 2 en begint er steeds meer interesse in te krijgen. We gaan het wel zien :)! Ik ben groot voorstander van je kindje volgen in zijn interesses. Hij mag hier ook altijd het toilet doorspoelen en er op zitten als hij het wil, we gaan het straks wel zien :)!!

  Liefs, Rosie

  • Anoniem schreef:

   Wat mooi dat je je kindje volgt in wat hij doet. Doorspoelen vinden kindjes bij mij op het dagverblijf ook heel interessant. Succes straks!

 • Cynthia schreef:

  Op een lekker luchtige wijze en spelenderwijs. Dat lijkt me het beste. En vooral niet boos worden als het misgaat.

  • Anoniem schreef:

   Ja spelenderwijs doen wij ook op het dagverblijf. Bij ons zijn de potjes ineens favoriet, haha. Er zijn een paar kindjes die op de potjes gaan en ieder kindje wil dat ook ineens.

 • roelina schreef:

  Goed stuk, was echt een dingetje hier. Hij is nu 3 en net zindelijk. Eigenlijk best goed maar we zijn al begonnen met 2. Alles uit de kast getrokken, niks hielp…. Het kwam eigenlijk zo ineens, vlak voor de vakantie. De pot stond al een tijd in de kamer en ook op het KDV hadden we ingefluisterd dat we ermee bezig waren. Hij ging mee in plasrondes en had het ineens door. Bij de 2e doen we het anders. Die pot laten we lekker staan en hij vindt nu al de wc en het plassen interessant (overigens nog maar 1 dus voorlopig nog niet zindelijk). Maar ik denk wel dat dat dé tip is. Kennis laten maken met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *