je kind voorbereiden op de vakantie
Blogs,  Mama

Je kind voorbereiden op de vakantie | 3 praktische tips

Een vakantie heeft zo zijn eigen voorbereiding nodig zoals: spullen pakken, huisdieren bij het logeeradres onderbrengen en de buurman die de planten verzorgd.

Je kind voorbereiden op de vakantie is ook van belang, zodat hij weet wat hem te wachten staat. In dit artikel geef ik 3 tips die hieraan bijdragen.

Vertellen

Kinderen willen graag alles weten. Dit komt niet alleen door hun nieuwsgierigheid maar het geeft hen ook een bepaalde vertrouwen en veiligheid. Of je kind nu juist goed of minder goed tegen veranderingen kan, vertel altijd wat hem te wachten staat. Dit voorkomt stress bij een kind. Bovendien is vakantievoorpret altijd leuk.

Meenemen in de planning

Je kunt je kind ook voorbereiden op de vakantie, door hem mee te nemen in de planning. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat voor activiteiten hij graag wil doen op vakantie. Spullen kopen voor de vakantie is ook een leuke bezigheid om samen te doen.

Extra aandacht

Kinderen vragen tijdens de vakantievoorbereidingen op de een of andere manier meer aandacht. Ze hebben door dat het even niet om hen draait. Het gevolg hiervan is dat ze kattenkwaad kunnen uithalen. Extra aandacht geven kan in dit geval helpen.

Lees ook: Aandacht verdelen over je kinderen | Hoe doe je dat?

 

4 Reacties

  • Babs

    Toen mijn zoon jonger was lieten wij sowieso zien waar het land lag en vertelden alvast naar welke musea en plekken wij wilden gaan. Ook kocht ik toendertijd een vertaal boekje, bijvoorbeeld toen wij naar Griekenland gingen om in ieder geval te weten hoe je “goedemorgen” en dankjewel” moesten zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge