kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje
Blogs,  kind,  peuter

Zo kun jij je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje

Je bent zwanger van je tweede kindje, gefeliciteerd! Super leuk maar ook vooral spannend. Hoewel er kinderen zijn die graag een broertje of zusje willen, zijn er ook kinderen die aan het idee moeten wennen. Wil jij je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje? In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.

 

Lees ook: Kraamzorg aanvragen? Je hebt de kans dat je niet de volledige uren krijgt

 

Het ‘grote nieuws’ vertellen

Het moment waarop je het ‘grote nieuws’ aan je kind vertelt is voor iedereen anders. Dit alles heeft te maken met dat het ene kind langer de tijd nodig heeft om ergens aan te wennen dan het andere kind. Hoe dan ook, je weet nooit hoe je kind zal reageren. Door het ruim van te voren aan te geven, weet je dat het je in ieder geval goed zit. Zo heeft je kind voldoende tijd om aan het idee te wennen. Een manier om te vertellen dat er een broertje of zusje komt kan door middel van een boekje voor te lezen.

 

Lees ook: Aandacht verdelen over je kinderen | Hoe doe je dat?

 

Betrek je kind overal in

Nu je kind weet dat er een broertje of een zusje op komst is, vindt hij het fijn om in dit proces meegenomen te worden. Je geeft je kind op deze wijze het gevoel dat hij een belangrijke rol speelt in dit proces. Ga bijvoorbeeld met zijn tweeën naar de verloskundige of babykleren kopen. Door je kind overal in te betrekken creëer je tevens een band tussen hem en de baby. 

Boekjes voorlezen

Er zijn ook diverse ‘ik krijg een broertje of zusje’ boeken. Super leuk om samen te lezen.

“Wat zit er in je buik, mama?”

“Een broertje of zusje erbij!”

“Jahaa, ze is liehief!”

 

Photo by Joshua Clay on Unsplash

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge