kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje
Blogs Mama Opvoeden

Je kind voorbereiden op een broertje of zusje

Je bent zwanger van je tweede kindje, gefeliciteerd! Super leuk maar ook vooral spannend. Hoewel er kinderen zijn die graag een broertje of zusje willen, zijn er ook kinderen die aan het idee moeten wennen. In dit artikel geef ik jou praktische tips hoe jij je kind kunt voorbereiden op een broertje of zusje.

 

Lees ook: Aandacht verdelen over je kinderen | Hoe doe je dat?

 

Het ‘grote nieuws’ vertellen

Het moment waarop je het ‘grote nieuws’ aan je kind vertelt is voor iedereen anders. Dit alles heeft te maken met dat het ene kind langer de tijd nodig heeft om ergens aan te wennen dan het andere kind. Hoe dan ook, je weet nooit hoe je kind zal reageren. Door het ruim van te voren aan te geven, weet je dat het in ieder geval goed zit. Je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje kan door middel van een boekje voor te lezen. Hieronder vind je enkele varianten boekjes.

 

“Wat zit er in je buik, mama?”

“Een broertje of zusje erbij!”

“Jahaa, ze is liehief!”

 

Betrek je kind overal in

Nu je kind weet dat er een broertje of een zusje op komst is, vindt hij het fijn om in dit proces meegenomen te worden. Je geeft je kind op deze wijze het gevoel dat hij een belangrijke rol speelt in dit proces. Ga bijvoorbeeld met zijn tweeën naar de verloskundige of babykleren kopen. Door je kind overal in te betrekken creëer je tegelijkertijd een band tussen hem en de baby. 

 

Photo by Joshua Clay on Unsplash

2 thoughts on “Je kind voorbereiden op een broertje of zusje

  1. Inderdaad veel samen erover praten. Liedjes zingen voor de baby en vragen wat hij of zij leuke namen voor het toekomstige broertje of zusje vind. Zo deden wij dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *