kind vervelend moeder in de buurt
Blogs,  Onderzoek

Onderzoek bewijst! Een kind is vervelender als zijn moeder in de buurt is

Eindelijk wordt bevestigd wat we eigenlijk allang wisten: Een kind is velen malen vervelender als zijn moeder in de buurt is. Dat is de conclusie volgens het onderzoek van Professor Leibowitz. Wist je dat er een verklaring is voor dit gedrag? 

 

Lees ook: 5 x typisch peutergedrag | Waarom gedragen zij zich zo?

 

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek werden zo’n 500 gezinnen gevolgd. Er werd geobserveerd hoe kinderen reageerden op instructies als hun moeder wel of niet bij hen in de buurt was. Er werd gekeken naar hun behoeftigheid, gezeur, aandachttrekkerij, gegil en geschreeuw,  vergeten hoe ze moeten lopen/praten en pogingen tot slaan. Wat bleek: De kinderen gedroegen zich velen malen slechter als hun moeder in de buurt was. Klinkt je dit bekent in de oren? Hier is een verklaring voor.

Er is een verklaring voor dit gedrag

En dit alles heeft te maken met veiligheid. Een kind voelt nergens zich zo veilig als bij zijn moeder of vader. Er wordt gedurende de dag heel wat van het kind verwacht. Op school/kinderdagverblijf moet hij luisteren, netjes in de rij staan, niet door elkaar praten…en ga zo even door. Het kind moet zich zogezegd de hele dag aanpassen aan de wereld om zich heen. Dit kan voor emoties zorgen.

En als het einde van de dag bijna nadert, en mama hem ophaalt, kan hij zich eindelijk laten gaan en alle frustraties eruit gooien. Want je kind weet: “hoe erg ik ook zeur of huil, bij mama ben ik veilig. Zij zal altijd van mij blijven houden.”

 

Bron: Practicalparenting.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge