Mama Opvoeden

Onderzoek bewijst! Een kind is vervelender als zijn moeder in de buurt is

Jup! Ik ben het levende bewijs van dat mijn zoon vervelender is, als ik bij hem in de buurt ben. Zo gedraagt hij zich buitenshuis de hele poesje-lief. Maar zodra hij zijn grote teen bij ons thuis over de drempel zet, verandert hij in een draak 2.0!

Wist je dat er een verklaring is voor dit gedrag. Dit blijkt uit het volgende onderzoek van Professor Leibowitz.

 

Lees ook: 5 x typisch peutergedrag | Waarom gedragen zij zich zo?

 

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek werden zo’n 500 gezinnen gevolgd. Er werd geobserveerd hoe kinderen reageerden op instructies als hun moeder wel of niet bij hen in de buurt was. Er werd gekeken naar hun behoeftigheid, gezeur, aandachttrekkerij, gegil en geschreeuw. Wat bleek: De kinderen gedroegen zich velen malen slechter als hun moeder in de buurt was. Klinkt je dit bekent in de oren? Hier is een verklaring voor.

Er is een verklaring voor dit gedrag

Dit alles heeft te maken met veiligheid. Jouw kind voelt zich nergens zo veilig als bij zijn moeder of vader. Er wordt gedurende de dag heel wat van je kind verwacht. Op school/kinderdagverblijf moet hij luisteren, netjes in de rij staan, niet door elkaar praten…en ga zo even door. Jouw kind moet zich zogezegd de hele dag aanpassen aan de wereld om zich heen. Dit kan voor emoties zorgen.

En als het einde van de dag bijna nadert, en mama hem ophaalt, kan hij zich eindelijk laten gaan en alle frustraties eruit gooien. Want je kind weet: “hoe erg ik ook zeur of huil, bij mama ben ik veilig. Zij zal altijd van mij blijven houden.”

 

Bron: Practicalparenting.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *