kind gezonder laten snoepen
Kidsproof recepten

Je kind gezonder laten snoepen met deze tips

De beste voedingskeuzes maken voor je kind, wil iedereen heel graag. Maar dat is best lastig als het snoepgoed op kinder-ooghoogte in de supermarkt ligt. Toch kun je je kind stimuleren om hem gezonder te laten snoepen. En wel op deze 4 manieren.

 

Lees ook: Tips voor gezond drinken mee naar school

 

Vervang ongezonde snacks voor een gezonde variant

Je kind verbieden om bepaalde producten te eten heeft geen zin. Hierdoor krijg je de kans dat je kind urenlang aan je hoofd gaat zeuren. Een betere optie is om gezonde snacks in huis te halen. Naast de rijstwafels met pindakaas of een stuk appel, kun je ook zelf gezonde tussendoortjes maken voor je kind. Het internet barst van verschillende foodblogs waar brownies gemaakt worden van zwarte bonen of zoete aardappel of anders lekkers. Wees creatief in de keuken.

Verbied geen ongezonde tussendoortjes

Hoe ouder je kind wordt hoe vaker hij uitgenodigd wordt op kinderfeestjes. Zoals ik al eerder schreef heeft het verbieden van snoepgoed of chips geen zin. Je krijgt er geheid strijd door en alles wat niet mag wordt voor kinderen juist veel interessanter. Laat je kind dus lekker dat snoepje, stuk taart of chips eten. De kunst is om balans te houden in het voedingspatroon van je kind.

Geef het goede voorbeeld

Tja, als jij met een bak chips op de bank gaat zitten, terwijl je kind met water in zijn mond naar je zit te staren en niets mag. Dat is niet heel stimulerend om je kind gezonder te laten snoepen. Kinderen kopiëren het eetgedrag van hun ouders. Als jij laat zien dat je een gezond voedingspatroon hebt, dan neemt je kind dit patroon vanzelf over.

Maak van het gezonde snoepen een feestje

Het kost even wat tijd en moeite. Maar kinderen vinden het fantastisch als hun groentenpannenkoek ineens de vorm heeft van een panda. Oke, het hoeft uiteraard niet zo uitgebreid. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is; laat je kind gezonder snoepen, door van het eten een feestje te maken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een Monkeyplatter. Dit is een bord met allerlei gezonde tussendoortjes, op een leuke manier gepresenteerd. In dit artikel lees je wat voor een positief effect dit heeft op het voedingspatroon van jouw kind.

 

Foto: Rawpixel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *