relatie
Kidsproof recepten

Column: Kim (30) is tot de conclusie gekomen dat deze relatie niet meer voor haar werkt

In mijn vorige blog vertelde ik over hoe ik erachter kwam, dat ik met de curatele van nature geen gezag had. Nadat mijn oudste dochter opgroeide bij mijn vader leerde ik een nieuwe partner kennen *mijn verloofde. Deze werd al gauw een vader van mijn oudste dochter en niet veel later werd ons geluk bekroond met nog een dochter. Hierbij ging het allemaal stukken relaxter als wat ik gewend was. Zonder al te veel problemen kreeg hij de ouderlijke macht toegekend.

Mensen vroegen wel eens aan mij of ik niet bang was, dat als hij en ik uit elkaar zouden gaan, hij ons kind bij mij weg kon houden. Deze vraag heb ik altijd ten stelligste afgedaan met een “nee”. Sowieso vond ik het een onzinnige vraag, we zouden immers niet uit elkaar gaan.

“Sterk als een huis, zo stonden we er in als ouders”

Ons leven kabbelde een beetje door. Ik was moeder van twee meiden waar ik niks over te vertellen had.
En soms voelde dat toch een beetje vreemd. Maar goed, het was nou eenmaal iets in de wet, waar we niks aan konden veranderen. In principe deelde mijn partner en ik alles met elkaar. Hoewel ik officieel niks te vertellen had en heb, gingen we wel overal samen heen. Sterk als een huis, zo stonden we er in als ouders.

Twee jaar geleden kreeg ik de vraag van mijn vader of ik wilde dat mijn curatele eraf ging. Op dat moment heb ik nee gezegd. Het voelde niet zoals het moest. Ook al klinkt dat voor heel veel mensen, heel erg raar. Ik zat op dat moment niet lekker genoeg in mijn vel om het aan te kunnen.

Nog niet zo lang geleden kreeg ik de vraag opnieuw. Mijn vader moest de papieren invullen voor de evaluatie van 5 jaar. Nu voelde ik me een heel stuk sterker als daarvoor. Dus zijn we de papieren in gaan vullen om te zorgen dat mijn curatele eraf gaat. Hier zit ik momenteel dus midden in, de blogs hierover zullen dus behoorlijk actueel zijn.

“Helaas ben ik voor mezelf ook tot de conclusie gekomen dat deze relatie niet meer voor mij werkt”

Wanneer deze curatele eraf gaat, zullen we het verzoek gaan doen voor gedeelde voogdij. Helaas gaat dit niet automatisch weer van kracht. Door de rechtbank is namelijk een uitspraak gedaan, deze moet dus herzien worden en veranderd worden in gedeelde voogdij. Helaas ben ik voor mezelf ook tot de conclusie gekomen dat deze relatie niet meer voor mij werkt. Mijn partner weet dit nog niet en voorlopig is er met zowel begeleiding als mijn vader de keuze. We hebben namelijk werkelijk geen flauw idee, wat voor bokkensprongen hij maakt wanneer hij hier achter zou komen, voordat mijn plaats als moeder juridisch veilig is.
Want helaas durf ik intussen niet meer zo stellig ‘nee’ te zeggen, wanneer mij de vraag gesteld wordt of hij haar van me af zou nemen.

Wordt vervolgd…..

Tekst: Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge